A hodnotí, jak se oblékají slavní. Nebere si servítky! Kdo není elegantní, schytá kritiku bez ohledu na přátelské vazby a společenské postavení. Jak se jí »utíká« od devítiměsíčního syna Kristiánka? Chtěla by ještě jedno dítě? A co říká na to, že pro mnohé je stále »tou protekční« manželkou bohatého podnikatele Josefa Kokty (51)?

Jste zpátky na obrazovce, nenarušila práce vaše mateřské povinnosti?

"Jsem pryč pár hodin, navíc většinou večer, takže nenarušila. Je to ideální, protože odchánězím pracovat, když už malý spí. A maximálně dvakrát týdně, a tak neochuzuji Kristiánka o maminku ani sebe o mateřské radosti. Mou nepřítomností rozhodně netrpí, je v dobrých rukou mého manžela, mé mamky a taťky."

Chůvu tedy nemáte?

"Chůvu nemám, nedovedu si představit, že bych Kristiánka svěřila nějaké cizí paní."

Baví vás pitvat soukromí slavných?

"Nuda to určitě není. Navíc nepitvám soukromí slavných, protože točím akce. Mapuji společenský život. Přináším divákům záběry, reportáže a rozhovory z různých akcí, koncertů, křtů, večírků a podobně. Zkrátka z akcí, kam se divák normálně málokdy dostane."

Na obrazovce se ale jen mihnete...

"Ano, ale ve spojení s malým je to pro mě absolutně ideální. Sice je to »Pět minut slávy«, ale mně pět minut slávy stačí, protože se chci věnovat jemu."

Svoji »chvilku slávy« jste si prožila v televizi už jako patnáctiletá.

"V televizi byla soutěž – Jak se rodí hvězdy – cosi jako SuperStar. Když jsem vyhrála, tak si mě všiml hudební skladatel Pavel Vaculík, který kdysi objevil Bartošovou a Sepéšiho, a pomohl mi vydat první desku u tehdy největšího vydavatele Monitor EMI."

Pak jste moderovala Křesťanský magazín?

"Křesťanský magazín v České televizi jsem moderovala velmi krátkou dobu. Asi před 11 lety. Vybrali si mě, protože chtěli omladit diváctvo..."

Co říkali křesťané, že jste se svlékla pro Playboy?

"To bylo až po deseti letech, takže neříkali nic." (úsměv)

Budete ještě někdy fotit podobné snímky?

"Nevím, jestli budu ještě něco fotit... Když budu vypadat v padesáti tak dobře jako Jana Švandová, tak budu fotit nahá, proč ne." (smích)

Co děláte pro udržení figury?

"Moje tělo udržuje ve formě momentálně nejvíce můj syn. Osm a půl měsíce jsem ho kojila a kojením se slušně hubne. Taky se kolem něj celý den točím, a tak občas zapomenu na jídlo. V noci k synovi často vstávám, takže se pořádně nevyspím a tím se údajně taky hubne. Je to náročná dieta, ale krásná a smysluplná."

Další děti plánujete?

"Chtěla bych do pěti let ještě holčičku. Pepa prý žádné další dítě neplánuje, ale ono na něm zas tolik nezáleží (smích). Kristiánek je manželovo už čtvrté dítě, a protože máme oba rádi černý humor, tak mi Pepa říká: »Další dítě si pořídíš s dalším chlapem.« Pepa má Kristiánka moc rád. Mají krásný vztah, protože je s ním v podstatě denně už od porodnice."

Vadí vám, že pro některé lidi jste stále »protekční Koktova manželka«?

"Je mi celkem jedno, co si lidi myslí. Většinu věcí ale lidem přes média stejně nevysvětlíte. Nikdy jsem necítila v tom, co dělám, nějakou protekci. Když jsem Pepu poznala, pracovala jsem díky Lence Hornové v televizi už čtyři roky. On pro mne mediálně neudělal nic zvláštního. Jedině snad to, že společně s Lenkou vymyslel mé dvojče Rebeku, která moderovala předmarešovské Eso a podporoval mé hudební snažení. Všechny ostatní mediální výstupy o nás dvou byly stejně vždy negativní. Nikdo mě nikdy stejně nepochválil. Takže jaká protekce?"

A kdybyste svého muže nebyla potkala, co myslíte, že byste nejspíš dělala?

"Manžel mi dopřál přepych. Ale i kdybych Pepu nikdy nepotkala, tak jsem přesvědčená, že bych nebyla nešťastná. Dál bych asi pracovala v televizi, možná bych neřídila porsche, ale škodovku, možná bych neměla Kristiánka, měla bych Vaška. Možná bych měla jinýho chlapa, nebydlela bych s ním v Pařížský, neměla bych barák s bazénem a zahradou za Prahou, ale bydlela bych v podnájmu a byla bych s ním taky šťastná. Štěstí přece není jen o penězích."