Blesk pro vás připravil přehled těch lidí, kteří se proslavili, přestože mají několik kilogramů navíc. A navíc mají oproti ostatním i nějaký ten milionek!

Helena Růžičková (narodila se 13. června 1936)

Snad ani nejde začít jinak! Milovaná herečka a v civilu správná ženská rozdávala radost až do roku 2004 (4. ledna zemřela). Za tu dobu stihla vytvořit bezpočet rolí, z nichž divákům určitě nejvíce utkvěla jako Škopková v Troškově trilogii "Slunce, seno, jahody", "Slunce, seno a pár facek" a "Slunce, seno, erotika". Neméně výrazně se pak do srdcí diváků zapsala ve filmové sérii o rodině Homolkových.

218727:gallery:true:true

Helena také byla matkou herce Jiřího Růžičky, kterého přežila o 5 let. Jiří Růžička potvrdil pořekadlo, že jablko nepadá daleko od stromu - jak po herecké stránce, tak i po stránce fyzické!

218728:gallery:true:true


Kirsten Louise "Kirstie" Alley (narodila se 12. ledna 1951)

Kirstie zazářila hlavně po boku Johna Travolty v trilogii Kdopak to mluví. Je také držitelkou Emmy z roku 1991. Možná o ní nevíte, že kromě toho, že kašle na nějaké to kilo navíc, také si nic nedělá z toho, když někdo kritizuje její členství v Scientologické církvi.

Kirstie Alley
Autor: wikipedie.org


Bud Spencer (narodil se 31. října 1929)

Původem Ital přišel na svět jako Carlo Pedersoli. V mládí vystudoval práva, ale pak ho uchvátil sport - zejména plavání a vodní pólo (dostal se až na Olympiádu!)

Filmové začátky? První výraznější role byl Neronův osobní strážce ve filmu Quo vadis, ale zlom nastal teprve poté, co se setkal s Mariem Girottim, známém více jako Terence Hill. Spolu natočili řadu italských westernů (tzv. spaghetti western), např. Trumfové eso nebo Pravá a levá ruka ďábla.

218734:gallery:true:true


Luciano Pavarotti (narodil se 12. října 1935)

Opernímu zpěvákovi se říkalo "král vysokého C". Byl jedním z nejpopulárnějších tenorů vůbec, jeho koncerty vysílaly televize na celém světě. Také se věnoval charitě, pomáhal uprchlíkům, a pracoval pro Červený kříž. Kromě vážné hudby miloval i rock! Což dokázal několik společnými koncerty s hvězdami rockového a popového nebe - například se Stingem či irskými U2. A pak měl Luciano ještě dvě vášně - fotbal a jídlo. Právě labužnictví se mu stalo osudným - zemřel 6. září 2007 na rakovinu slinivky.

Luciano Pavarotti
Autor: wikipedie.cz


Danny DeVito (narodil se 17. listopadu 1944)

Americký herec a na Oscara nominovaný filmový producent známý pro svou malou kulatou postavu (152 cm) se narodil jako Daniel Michael DeVito v americkém státě New Jersey.

S celovečerným filmem začal koncem 60. let. V roce 1975 ztělesnil jedného z pacientů v dramatu Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem.

Mezinárodního věhlasu pak dosáhl po boku Michaela Douglase a Kathleen Turner v romantických dobrodružných filmech Honba za diamantem a Honba za Klenotem Nilu, a také díky černé komedii Válka Roseových, kterou i režíroval.

218739:gallery:true:true


Whoopi Goldberg (se narodila 13. listopadu 1955)

Whoopi (původním jménem Caryn Elaine Johnson) je držitelkou Oscara, Emmy, Grammy, i Zlatého glóbu. Hrát začala již v osmi letech, pak byla členkou hippies, zpívala v muzikálech jako Jesus Christ Superstar, Vlasy nebo Pippin. V této době se vdala a byla dokonce závislou na heroinu.

Závislosti se zbavila a s malou dcerou odešla z New Yorku do Los Angeles. Tam si jí všiml Steven Spielberg a obsadil ji do filmu Purpurová barva, za ten Whoopi získala Zlatý glóbus a nominaci na Oscara a stala se z ní tak úspěšná herečka.

Velkým úspěchem se stal v roce 1990 film Duch s Patrickem Swayzem a Demi Moore, za který získala Oscara. Její hvězdný status potvrdila i úspěšná komedie Sestra v akci.

Whoopi Goldberg
Autor: wikipedie.cz

 

(Jak souvisí obezita s potencí? Čtěte zde!)