Celý den na Žižkově totiž Petr Slavík pro Českou televizi natáčel adaptaci knihy Ireny Obermannové Divnovlásky. A protože si zvolil vskutku hvězdné obsazení, proměnil se kousek Žižkova opravdu v malý český Hollywood.

Hlavní roli Xenie, opuštěné matky dvou dcer, získala stále blond Anna Geislerová (32), pro niž jsou Divnovlásky po Soukromých pastech TV Nova už druhou rolí maminky.

"Aňu jsem nikdy předtím nepotkala, ale jsem samozřejmě nadšená. Navíc jsem zjistila, že jsme se obě narodily 17. dubna, i když já samozřejmě podstatně dříve," prozradila spisovatelka a scenáristka Irena Obermannová, která byla velmi spokojená i s představiteli nápadníků Xenie.

Jiří Langmajer se stal díky přelivu "zlatým chlapcem"
Autor: Foto Blesk – Jiří Rubeš

Jiří Langmajer se stal díky přelivu "zlatým chlapcem"

Těmi jsou čerstvě odbarvený Jiří Langmajer (42) a Pavel Liška (37). Ten svou postavu Bédy charakterizoval lakonicky: "On je prostě takovej hodnej. Žije na venkově, dělá v zemědělství, žije sám, takže i trošku smrdí, protože je pořád u těch zvířat, že jo... A Xenie je spíš městskej typ, má ráda luxus," vysvětlil Liška, proč právě on není pro Xenii tím pravým. Kdo jím bude, to se diváci z filmu dozvědí až příští rok.

(Co má společného Geislerová s brutální Nikitou? Čtěte zde!)