Na obrazovkách se nové díly objeví už za měsíc. Hlavní postavou bude tentokrát primářka Alžběta Čeňková, na niž čeká nejedno šokující překvapení... Některé staré známé tváře se naopak v seriálu neobjeví.

V nových dílech, které se opět budou odehrávat v nemocnici v Boru, už diváci neuvidí například doktora Cvacha, Josef Vinklář vloni zemřel. Ivu Janžurovou zase scenáristka Lucie Konášová vyškrtla, nevěděla totiž, co s její postavou vrchní sestry Pěnkavové. Kupodivu se proti tomu nepostavili její herečtí kolegové, režisér ani televize, kam přišla řada dopisů od rozhořčených diváků.

Těšit se ale můžeme na řadu nových postav. "Pokud jde o herce, hned mě napadli třeba Jiří Bartoška, Lucie Vondráčková, Richard Krajčo a Kamil Halbich. Další nové tváře jsem hledal na castinzích. Většina sestřiček na oddělení je hezká a mladá," řekl Nedělnímu Blesku režisér Viktor Polesný.

Vdovu po původním scenáristovi Jaroslavu Dietlovi, Magdalenu Dietlovou, nové osudy nadchly: "Přicházejí mladší doktoři a sestřičky, což je přirozené. Bylo by legrační se domnívat, že donekonečna může v seriálu hrát primář Sova, doktor Blažej a doktorka Čeňková."

Charismatický Josef Abrhám (ředitel nemocnice Blažej) ale stále hraje v seriálu jednu z hlavních rolí. "Postavy se v pohledu scenáristky Konášové posunuly dál a je to zábavnější. Bude-li ještě nějaké příště, nemusí tam už být ani Blažej..." svěřil se herec Nedělnímu Blesku.

Poprvé v životě točila televizní seriál zpěvačka Lucie Vondráčková, která si v Nových osudech zahrála vnučku zesnulého doktora Štrosmajera: "Moc se mi líbil scénář. Navíc jsem měla možnost se setkat se skvělým režisérem a herci, kterých si vážím. Teď už záleží na divácích, jestli s novými postavami budou rádi trávit čas."

Jednu z mladých sestřiček ztvárnila půvabná slovenská herečka Danica Jurčová: "Budu hrát Fany, která má problémy v osobním životě a touží se stát vrchní sestrou."


Stáhněte si melodii Nemocnice na kraji města 205554 pošlete na 907 99 30 Cena SMS 30 Kč. Provozuje Ringier. Více na www.bleskmobil.cz


Zajímavosti o "nové" Nemocnici:

■ První ze 13 dílů odvysílá Česká televize v pátek 26. září

■ Celkem bylo 149 natáčecích dnů, z toho 126 denních a 23 nočních frekvencí

■ Štáb spolupracoval s herci v 60 velkých a středních a 100 malých a epizodních rolích

■ Natáčení 585 obrazů probíhalo přibližně v 80 lokacích – v Praze, Žatci, Příbrami, Českém Krumlově, Červené Lhotě, Českém ráji, na Slapech atd.

■ První klapka odstartovala 17. května 2007 natáčení celé 13dílné série; poslední klapka padla 9. ledna 2008


MUDr. Alžběta Čeňková

(Eliška Balzerová)

MUDr. Alžběta Čeňková
Autor: ČT a abl

Dr. Alžběta Čeňková se stane primářkou. Blažej je totiž jmenován šéfem nemocnice. Alžběta bude v šoku, když spatří Přemysla Rezka, který se v Boru zjeví jako přízrak z dávné minulosti...


MUDR. Arnošt Blažej

(Josef Abrhám)

MUDr. Arnošt Blažej
Autor: ČT a abl

Je skvělým ředitelem, nemocnice prosperuje. S Alžbětou se přátelí, jenže post primáře by »slušel« i jeho synu Arnoštovi... Po úmrtí Iny se do Blažejova života vrací bývalá žena Milada.


MUDr. Arnošt Blažej mladší

(Saša Rašilov)

MUDr. Arnošt Blažej mladší
Autor: ČT a abl

Po otci playboy i výborný lékař. Má ofi ciální snoubenku, dceru starosty Svatopluka. Skvěle vychází s nevlastním bratrem Honzou – do chvíle, než mezi ně vstoupí femme fatale Karolína Filla.


Jan Blažej

(Ondřej Brousek)

215357:gallery:true:true

Po matce Ině romantik a snílek, nadaný herec a muzikant, naivní ve vztahu k ženám, v nichž hledá zářný ideál své matky. Půvabná restaurátorka Karolína si s ním pohrává.


MUDr. Dana Králová

(Jana Štěpánková)

MUDr. Dana Králová
Autor: ČT

Už se cítí unavená a těší se do penze. Odejde k dceři, která žije na venkově se svým mužem Hynkem Kloboukem, dnes oblíbeným a šikovným praktickým lékařem v Orlických horách.


MUDr. Mirek Machovec

(Tomáš Töpfer)

MUDr. Mirek Machovec
Autor: ČT

Narození Vendulky změní »pozdního tatínka « k nepoznání, spolu se svojí ženou jsou dokonalými opičími rodiči, až je z nich holčička zralá na odbornou péči dětského psychologa.


Milada Bártová

(Hana Maciuchová)

Milada Bártová
Autor: ČT a abl

Blažejova první žena, vypočítavá, ironická a majetnická Milada, nyní již Bártová, se po Inině smrti rozvede se svým druhým mužem a snaží se organizovat život Arnoštvi, kterého stále miluje.


Přemysl Rezek

(Viktor Preiss)

Přemysl Rezek
Autor: ČT a abl

Někdejší pacient doktorky Čeňkové se vrátí do Boru a zcela ji vykolejí. Před třiceti lety emigroval do Spojených států a stal se hvězdou NHL, nyní má spoustu dětí a ještě více peněz...

Petr Svatopluk

(Jiří Bartoška)

Starosta Petr Svatopluk je manželem Štrosmajerovy dcery Ireny. Bude dělat problémy řediteli nemocnice Blažejovi, jehož syn Arnošt popletl hlavu jeho půvabné dceři Lindě?

Petr Svatopluk
Autor: Martin Mithofer a Ladislav Křivan

(Zajímá vás, co si myslí Jiří Bartoška o herectví? Čtěte zde!)