Při nehodě zabili člověka…

Jiří Schmitzer

Slavný syn slavného otce Jiří Schmitzer zavinil dopravní nehodu v roce 1976. Tehdy pod vlivem alkoholu nešťastně srazil chodce, který zemřel. Schmitzer za to dostal tříletý trest vězení. Po roce a půl byl však propuštěn. Nehoda také způsobila, že s ním od té doby jeho otec Jiří Sovák téměř nepromluvil.

Autor: 

Radomír Šimůnek
Československý reprezentant v cyklokrosu způsobil v roce 1992 nehodu, při níž zemřeli tři lidé. Také Šimůnek byl v té době pod vlivem alkoholu. Byl odsouzen k 18 měsícům odnětí svobody. Po pěti měsících dostal od tehdejšího prezidenta Václava Havla milost.

Radomír Šimůnek
Autor: ČTK

Marián Labuda

Populární slovenský herec Marián Labuda usmrtil v listopadu 2005 na dálnici D1 dvě ženy, které před tím samy měly nehodu. Tu však přežily a podél svodidel se vydaly zpět na dálnici. Zezadu je ale smetlo auto, které řídil Labuda. Obě ženy (+73, +51) byly na místě mrtvé. Labuda utrpěl jen lehké zranění.

Herec byl z celé události psychicky na dně, ale již ve dnech bezprostředně po nehodě řekl, že je připraven přijmout jakýkoli trest. Od Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou dostal trest odnětí svobody na deset měsíců s podmíněným odkladem na 30 měsíců. Na stejnou dobu mu bylo také zakázáno řídit motorová vozidla.

Autor: 

Jan Halíř

Tanečník a soutěžní partner Moniky Žídkové v pořadu StarDance 2 Jan Halíř zavinil na podzim 2007 tragickou dopravní nehodu, při níž zemřel řidič protijedoucího vozidla, otec dvou dětí. Do jeho automobilu Halíř narazil, když zřejmě omylem vjel do protisměru. Halíř sám utrpěl vážné zranění. Za způsobení nehody mu hrozí až pětiletý trest vězení.

Autor: 

Rastislav Žitný

Svou doslova šílenou jízdou (přes 180 km/hod) zabil moderátor slovenské televize Markíza malé dítě (+5). Koncem letošního června se nestačil vyhnout rodině na kolech. Dítě bylo okamžitě letecky transportováno do nemocnice, následkům zranění však podlehlo. Vážná poranění utrpěl také otec chlapce i sám moderátor. Tomu hrozí trest až pět let vězení nepodmíně.

Autor: 

Ladislav Lubina

Bývalý hokejista a současný asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice havaroval ve čtvrtek ráno na Královehradecku. Při nehodě zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Veškeré informace, které pro vás průběžně aktualizujeme, najdete zde.

Ladislav Lubina
Autor: ČTK

Zranění z nedbalosti…

Chantal Poullain

Herečka a bývalá manželka Bolka Polívky Chantal Poullain způsobila v červenci 2003 vážná zranění dvěma lidem, když nepřiměřenou rychlostí vjela na kruhový objezd v Olomouci a nedala přednost projíždějícímu automobilu. Do něho narazila a zranila řidiče a jeho spolujezdkyni. Soud herečku potrestal ročním vězením s podmínečným odkladem na 16 měsíců a zákazem řízení motorových vozidel na dva roky. Chantal Poullain verdikt přijala a mladým lidem zaplatila odškodné.

Autor: