"Z Oskárka se velmi radujeme. Opět Saudě jak vyšité, vypadá k nerozenání od svých sourozenců, když se narodili," řekla Blesku šťastná Sára.

Křestní jména čtyř Saudků jsou zcela logické: Sára po mamince, Samuel po tatínkovi a Jan po dědečkovi a věhlasném fotografovi Janu Saudkovi (72). A Oskar? "Tak se skutečně jmenoval jeden z mých prastrýců," vysvětlil Samuel a dodal, že si teď se Sárou budou muset striktně rozdělit péči o svoje potomstvo.

"Tak tři dny v týdnu k nám chodila paní na hlídání a na úklid. Dalo se to všechno zvládnout. Dvě robátka chodila do školky a starost byla jen o Jeníčka," vysvětloval Samuel a pokračoval: "Teď to bude s dvěmi malými dětmi o dost horší."

Fotogalerie
2 fotografie

Přesto se do trojdomku v Prokopském údolí, kde Sára žije se svou rodinnou a druhem Samuelem, prý ještě nějaké dítě vejde. "Nějaké další Saudě by neškodilo," prozradil Samuel, který, ostatně jako pokaždé při porodu, přestřihl i Oskarovi pupeční šňůru.

 


Co exkluzivně pro Blesk.cz řekla o narození Oskara Sára Saudková

"Děti - Sárinka se Samíkem - si ho hned chtěly odvézt domů se slovy vždyť je náš. Těší se na něj. Smečku zvládmeme - děti nevnímám jako starost nebo problém, ale jako součást našeho života, jako bohatství. Úžasně člověka nastartují a naopak dávají sílu. Budu radostně poletovat mezi cvalíky a fotografií. V sobotu se otevírá má výstava v Jihlavském muzeu, připravuji výstavu v centru Paříže. Nezastavím se, leda v hrobě - jsem už takový nezmar."