Tatínek prý už za života daroval většinu majetku mladší Lucii. Otec Lucie a Kateřiny Václava Vachoušek (75) dlouho trpěl Alzheimerovou nemocí. Zemřel loni v srpnu. "Moje sestra se mnou v podstatě nekomunikuje už jedenáct let a na pohřbu mi nepodala ani ruku," vzpomíná smutně paní Kateřina, která se před lety odstěhovala na Slovensko, kde žila s manželem a dvěma syny.

"Rodiče nedorozumění mrzelo, ale s nimi jsem byla v kontaktu pořád. Dokud to kvůli tatínkovu zdravotnímu stavu šlo, navzájem jsme se navštěvovali, telefonovali si," vyprávěla Blesku. O to větší šok jí způsobilo, když se během dědického řízení dozvěděla, že z dědictví po otci nezbylo téměř nic nejen pro ni, ale ani pro její maminku.

Fotogalerie
1 fotografie

"Šlo zejména o chatu v Černošicích a o připojištění k důchodu. Obojí měl tatínek ještě za života darovat Lucii. Kdyby se mělo dělit třemi, každé by zůstalo něco kolem půl milionu. Myslela jsem si, že to mamince pomůže k důchodu," vysvětlovala Kateřina s tím, že otec byl zřejmě ke konci života už tak nemocný, že si možná neuvědomil, co dělá.

S tím, že po právní stránce už se nic nedá řešit, se pomalu smiřuje. S morálkou sestry ovšem ne. "Navzdory Luciiny stylizaci do pozice spravedlivé a rodinu milující dámy by mělo vaše čtenáře zajímat, že se pod čistou fasádou může skrývat bujná plíseň," vzkazuje ještě Kateřina.

Lucie Konášová si obvinění sestry vyslechla pouze prostřednictvím Blesku a neměla potřebu na ně reagovat. "Soukromé věci si vyřešíme v rodině," řekla.