Smutnou zprávu potvrdil Blesku režisér Zdeněk Troška, který Karešovou obsadil právě do Boty jménem Melichar a posléze tdo první části své Hoštické trilogie. "Měl jsem ji hrozně rád. Naposledy jsme spolu mluvili po Velikonocích. Říkala mi, že už ji nebaví život. Nikoho neměla, tělo chátralo, špatně se jí chodilo, stěžovala si, že uklouzla cestou do jídelny, kam chodila na oběd. O její smrti mě informovala její sousedka, poslední žijící kamarádka," smutní Troška nad smrtí své oblíbené herečky s osobitým hlasem.

Sama Karešová se v posledních dekádách života stáhla do ústraní. Přestože vystudovala divadelní herectví, na divadle se prakticky neobjevovala a nastoupila na FAMU, kde vedla předmět Práce s hercem na katedře režie. "Vychovala celé generace režisérů," lituje její smrti i režisér Zdeněk Zelenka, který ji obsadil do Nesmrtelné tety. Poslední film, který natočila, byla pak v roce 1995 Válka barev. 

Přestože její role v Trháku, Botě jménem Melichar, Sestřičkách, Křtinách, 30. případech majora Zemana či Jak básníkům chutná život patří k velice výrazným, Karešová měla pocit, že jí filmaři pozornost nevěnují a že jí nikdy nedali výraznou šanci. Na sklonku života neskrývala trpkost.

„Patřím do šuplíku odložených hereček. Herec je bohužel pouhá námezdní síla. Ano, jsem zatrpklá. Když si uvědomím, jaké dnes máme herce, kteří jsou sice in, ale jsou to jen tváře a nikoli herci, tak je to k pláči! „Pepíček Bek mi tehdy řekl: Bylas náramná v tom Zemanovi, počkej, teprve teď ti začne kariéra! No a nezačalo nic...," svěřila se ve svém posledním rozhovoru v roce 2017 pro deník Aha! herečka, která se objevila i v seriálech Malý pitaval z velkého města, My všichni školou povinní nebo Dynastie Nováků.

Fotogalerie
4 fotografie