V Německu budoval separátní kariéru se stejnou pílí jako v Československu. Proslavil se šlágry jako Babička či Včelka Mája a je tam prostě ikonou. Ale ne takovou, aby si z něj nedokázali udělat i legraci. V knize Náš Karel, která vyšla k Mistrovým osmdesátinám v edici Blesk Extra, o tom hovoří Gottův dlouholetý manažer a spolupracovník JUDr. František Janeček (74).

„Jednou mi takhle Karel říká, že pro mě bude mít překvapení, že další den letí pryč a pak že budu koukat. Byl takový tajemný, nechtěl mi říct, kam a proč. Až pak jsem se na naléhání dopídil, že prý zemřela jedna paní, jeho fanynka, která mu v Paříži odkázala salon Rolls-Royce a ještě snad nějaký statek v Německu, a že tam musí zaletět k notáři,“ vzpomíná Janeček na příhodu, která bohužel pro Karla vzala naprosto nečekaný obrat.

Do Německu tak letěl soukromým letadlem, na letišti na něj čekala limuzína a pak i místní notářská špička, jenže celá situace byla jen nahraná. „Tehdy byla v Německu velice populární skrytá kamera a s Karlem sehráli divadlo, kdy mu řekli, že podmínkou závěti je, že urně té paní musí hrát v jistých časových intervalech na klavír a podobně. Přišel tam i pán, který hrál syna té paní a trval na tom, že dědictví patří jemu. No, dělali si z něj legraci,“ popsal Janeček drsný vtip, který si Němci na zpěváka vymysleli.

Český zpěvák, známý tím, že má smysl pro humor, se prý ale moc nesmál. Zřejmě to pro něj zavánělo ponížením. „Karel se pak bál, jaký účinek to bude mít na jeho německé publikum. Byl z toho špatný,“ dodává Janeček.

VIDEO: Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá...

Video
Video se připravuje ...

Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá... Youtube.cz

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednat i na internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
103 fotografií