Karel Gott dokazuje, že je zkrátka skutečně jediným zlatým slavíkem a rozhodně nepatří ani on, ani jeho písničky do starého železa. Během pouhých čtyř dnů, co se nejnovější kompilace všech jeho hitů od roku 1964 do roku 2019 objevila na pultech, byl jejich prodej tak vysoký, že záhy získal ocenění „zlatá deska“. Dojatý oslavenec za to všem svým příznivcům poděkoval prostřednictvím sociálních sítí. Jako každý umělec, právě tenhle „dárek“ od svých posluchačů musel nejvíce ocenit!

 
„Je to pro mne neuvěřitelný pocit mít takový velkolepý komplet tři sta písní. A hrdě mohu prohlásit, že neobsahuje ani jednu, ke které by mě někdo někdy donutil,“ svěřil se na facebooku interpret takových pecek, jako je třeba Trezor, Lady Karneval nebo Když muž se ženou snídá. 

„Za ta léta jsem si ověřil, že se nedá dopředu určit, zda ta která písnička bude u posluchačů úspěšná. To nelze naplánovat. Důležité je, aby píseň obsahovala určitou jiskru, jež přeskočí směrem k posluchačům. Jsem velmi pyšný, že mnoha mým písním se to podařilo. Dodává mi to odvahu hledat a nacházet další nové písně.“

Nové album pokřtila jeho dcera Charlotte Ella (13), která společně s otcem nazpívala jeho nejnovější song, jímavý duet Srdce nehasnou. A aby se Mistr vyhnul kritice, proč je to opět Charlotte, a ne jeho mladší dcera Nelly Sofie (11), rovnou situaci uvedl na pravou míru: „Pro ty, kteří budete mít opět otázku, proč ne Nellinka, předem odpovídám, že se nechce takto mediálně prezentovat,“ napsal rázně na facebook, čímž utnul všechny křiklouny, podle nichž Gott jednu ze svých dcer výrazně upřednostňuje.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

5739835:gallery:true:true

VIDEO: Karel Gott na svém koncertu děkuje dceři.

Fotogalerie
48 fotografií