O tom, co má v plánu, informoval herec na sociální síti. „Kiss Jerry! Kdo jste ho znali, přijďte v neděli na náměstí Kinských ke vchodu do zahrady. Mám překvapení takové... Pak můžeme jít do Švanďáku na panáka,“ vyzval veřejně Jašków na konci května. V den D dorazil na místo o hodinu dřív, aby měl čas vše řádně připravit.

Hvězdy z Ordinace

Tryzny se zúčastnilo několik desítek lidí, a hned na začátku se herec ujal slova a dlouze promlouval k přítomným. Pozornost přítomných se pak stočila k jednomu z nedávno vysazených stromů, na který Jašków připevnil fotku zesnulého kamaráda. S kolegy ze Švandova divadla mu tím stromek slavnostně věnoval.

Ze celebrit dorazily hvězdy Ordinace v růžové zahradě 2 – Klára Cibulková (43) a Michaela Badinková (40). Herečku doprovázel partner Jan Teplý ml. (43), kterého můžete znát z kriminálního seriálu Temný Kraj. „Nezlobte se, nechci k tomu nic říkat,“ sdělil smutně posmutnělý Jašków.

Mohla za to rakovina

Jerryho náhlý odchod před rokem a půl všechny šokoval. Jen několik jeho nejbližších tušilo, že Doktor od jezera hrochů onemocněl velmi agresivním druhem rakoviny plic. Právě zákeřná nemoc v kombinaci se silnou chřipkou ho nakonec připravila o život. To, s čím musel bojovat, prozradila jeho sestra Jolana až měsíc po hercově smrti.

Fotogalerie
75 fotografií