Tomáš Řepka, kterého koncem dubna odsoudil odvolací Městský soud v Praze ke dvěma a půl letům žaláře, se dnes dostane, byť jenom na chviličku, z chládku. Zabalí si do tašky klubu Amfora to málo, s čím do výkonu trestu nastoupil, a bude převezen do věznice ve Vinařicích, což je věznice v kategorii s ostrahou se středním a vyšším stupněm zabezpečení. Řepku, v současné době nejznámějšího českého vězně, tedy čeká zhruba 30 kilometrů cesty, což je zhruba půl hodina jízdy.

Kapacita nechvalně proslulé vinařické káznice je 890 odsouzených, umístěných na 24 oddílech o 163 ložnicích. V praxi by to mohlo znamenat, že pokud bude plně obsazena, může někdejší Sparťan sdílet »pokojíček« s až pěti dalšími trestanci. To si neužije mnoho soukromí. Vězně zde navíc hlídá 225 příslušníků Vězeňské služby, dalších 145 zaměstnanců je tu civilních, takže bude Tomáš pod neustálým dozorem.

Muži, kteří si za zdejšími mřížemi odpykávají svůj trest, nejsou žádná neviňátka: jsou zde nejenom drogově závislí a mentálně retardovaní, ale i vrazi. V roce 2000 zde rovněž došlo k drastickým protestům a zasahovat museli těžkooděnci. Zkrátka úplně jiný svět.

Pro někdejší sportovní hvězdu, které se podařilo spadnout až na dno, to bude pravděpodobně dost veliký šok! On sám byl odsouzen „jenom“ za zpronevěru a pornoinzeráty mířené na jeho bývalou manželku Vlaďku Erbovou (37).

Oporou v těchto těžkých chvílích mu bude dozajista jeho partnerka, moderátorka Kateřina Kristelová (39), která prostřednictvím sociálních sítí tvrdí, že je s ním i přes nepřízeň osudu stále v kontaktu. Což je ovšem lehce zvláštní, jelikož podle vězeňského řádu, který se nám dostal do ruky, by u sebe žádný odsouzenec neměl mít elektroniku s přístupem na internet...

VIDEO: Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem! FTV Prima

Fotogalerie
39 fotografií