Přestože je uznávaný fotograf Jadran Šetlík poslední dobou vidět pouze s berlí, bez které neudělá ani krok, nenechal si tento víkend ujít hudební festival Dobrofest na pražské Štvanici. Nastínil zde své plány na blížící se prázdniny: „Přes léto moc odpočívat nebudu, protože pokračuji v cyklu Osobnosti naší vlasti. Focením kosmonauta Vladimíra Remka navazuji na fotografie pilotů RAF. A jsem v jednání s dalšími špičkami svého oboru, letci Jirmusem, Šonkou a Kopfsteinem,“ líčil slavný umělec s nadšením.

Zároveň přiznal, že ho čeká i méně příjemný program: Chystá se totiž do nemocnice. „Na podzim mě čeká operace kyčle,“ svěřil se Šetlík. „Jak vidno, tělo sice chátrá, ale duch zůstává svěží a tvůrčí,“ dodal se smíchem. Minulé září navíc prozradil Blesku, že ho čeká takzvaná totální endoprotéza, což v praxi znamená, že mu bude kyčelní kloub nahrazen například titanovou protézou. I ve svém téměř důchodcovském věku zkrátka potřebuje být stále aktivní. Nejenom kvůli své krásné manželce, ale i pro své dvě děti – pro synka Fabiana (9) a dceru Sofii (12).

Celá rodina ho ostatně doprovodila i na Dobrofest a vypadalo to, že se všichni dobře baví. Dokonce i Sofie, která se ve společnosti předvedla už ne jako malé děvčátko, ale jako mladá slečna v pubertě. Co nevidět jí totiž bude třináct let. K tomu, aby šla s nimi na tuhle akci, ji prý rodiče ale přemlouvat nemuseli. „Když se rozhodneme, že někam jdeme jako rodina, většinou držíme za jeden provaz. Ale děti se těšily. Vždycky si přijdou jen doplnit platební čip, aby měly na zmrzku nebo limonádu, a jsou v pohodě,“ vysvětlil fotograf pobaveně.

VIDEO: Fotograf Jadran Šetlík: Začínal jsem jako paparazzi, ulovil jsem Cardinalovou!

Video
Video se připravuje ...

Fotograf Jadran Šetlík: Začínal jsem jako paparazzi, ulovil jsem Cardinalovou! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií