Hercův mobil byl několik dní nedostupný. Někteří kolegové se dokonce začali obávat, jestli se mu něco nestalo. O to větší překvapení bylo, když se objevil ve svých typických kraťasech na dětském filmovém festivalu ve Zlíně!

„V den pohřbu jsem měl bohužel natáčení. Nemohl jsem to rušit,“ objasnil Blesku Nový, který hraje Bachora v primáckém seriálu Krejzovi a profesora Kalinu v novácké Ulici. Jana Šulcová byla v tu dobu marod, jak jsem se dočetl v Blesku (Šulcová spadla doma ze schodů, natrhla si sval ve stehně a zůstala o berlích imobilní - pozn.red.), a ostatní měli taky nějakou práci,“ prozradil o zbývajících dvou hvězdách – Elišce Balzerové (70) a Zdeně Studenkové (64).

Ne že by mu to nebylo líto. „Je smutné, že z komedie S tebou mě baví svět tam vlastně nikdo nebyl... Takové smutné náhlé věci se prostě nedají naplánovat,“ konstatoval pochmurně Nový. „Ale s Václavem jsme se dvakrát potkali v seriálu Krejzovi. Věděli jsme o sobě,“ dodal.

Přestože má práce až nad hlavu, na zlínský festival pro děti a mládež si čas udělal. S Romanem Vojtkem (47) a Danou Morávkovou (47) tam podpořil i akci Pečeme pro UNICEF. „Přišel jsem si taky koupit něco dobrýho, ale nevzal jsem si bohužel moc peněz. Tak přispěju aspoň drobnýma,“ vtipkoval herec s festivalovým kloboukem na hlavě.

Zdravotně je na tom herec, který před lety onemocněl západonilskou horečkou a ochrnul, dobře. Momentálně mu dělá starost spíše vnuk. „Byl pěšky v Santiagu de Compostela ve Španělsku a teď se chystá na velkou túru daleko do Norska. Jenže chce jít přes Bělorusko a Rusko, a proto se o něj bojím. Radil jsem mu, ať si připraví peníze na úplatky. Tam se stále dějí věci,“ vyznal se Pavel Nový z neobvyklých obav.

VIDEO: Pavel Nový po koupeli v Šošůvce

Fotogalerie
58 fotografií