„Kdyby nebylo Jirky, nikdo by nás neznal,“ prohlásil Kyklop alias Pavel Vohnout (56), lídr Maxíků. A vysvětlil, jak to tenkrát bylo. „Zpívali jsme v Hradci Králové a Jirka s deskou kapely Semtex k nám přišel se slovy: ‚Takhle svět nedobudete. Ale zazpívejte tady od Semtexů Jede jede mašinka – a jste na výsluní‘,“ zavzpomínal Kyklop.

Když s kolegy začal pracovat na dvojcédéčku Maxíci – 25 let Turbulencí, navštívili Jirku Pomeje, aby mu ještě jednou poděkovali. „Bylo to pár dnů před tím, než ho odvezli do nemocnice, ze které se už nikdy nevrátil. Slíbil, že pokud tady na tom světě ještě bude, album nám pokřtí. Už to bohužel nestihl, a tak jsme o kmotrovství požádali manželku Andreu,“ vysvětlil Kyklop.

„Jirka o vás často mluvil a já přeju desce úspěch,“ prohlásila dýdžejka Andrea. Nebyla však jedinou kmotrou. Vedle ní stanula Golda, která Maxíkům suplovala Bartošovou. „Iveta byla velká kamarádka a nesčetněkrát jsme spolu zpívali. Mnohokrát nám pomohla, a tak je to tam nahoře naše kmotřička a tady ji zastupuje právě Golda,“ vysvětlil Kyklop, ještě než Věra Patt (51), známá z Vyvolených, zazpívala pár Ivetiných hitů.

A u těch se ihned začali všichni vlnit. Včetně Andrey, která přitom zpěvačku nikdy dvakrát »nemusela«. Byl to zkrátka křest plný paradoxů. „To je život,“ shrnula sled událostí v jedné větě suše Golda, která nakonec Andreu i objala, a to stejně mateřsky, jak tomu byla zvyklá u Ivety.

VIDEO: Andrea Pomeje po krk v dluzích po Jirkovi (†54)! Už přesáhly milion a nesmí do zahraničí 

Video
Video se připravuje ...

Andrea Pomeje po krk v dluzích po Jirkovi (†54)! Už přesáhly milion a nesmí do zahraničí. Markéta Reinischová

Fotogalerie
84 fotografií