Příliš povyku a hysterie nad shořelou dřevěnou střechou. Zhruba tak Viktor Vincze charakterizoval šílenství kolem zničené památky v Paříži. Rýpnul si i do místních a turistů, kteří takovou ztrátu v pondělí oplakávali. Podle něj se zase nic tak strašného nestalo, nikdo nezemřel, nikdo se nezranil, větší část katedrály se podařilo zachránit a historická stavba se dá opravit.

„Jen primitiv si neváží kulturního dědictví našich předků. Ubožák jeden,“ pustili se do něj čtenáři. A rýpnul si i další. „Banášovou požádal o ruku v přímém přenosu. Za masivní pozornosti veřejnosti a médií se vzali. Mediální hodnota události přesáhla milion eur. Banášová je prostě marketingová značka. Asi teď manžel projevil skrytou žárlivost, že se tolik píše o Notre-Dame a ne o jeho manželce. Jinak bych si musela myslet, že je totální ignorant,“ navezla se do moderátora jedna čtenářka.

Další jeho názor urazil. „Já bych chtěla vědět, proč vy ‚známé tváře‘ máte stále pocit, že ta Vaše pravda a Váš pocit je ten správný? Pokud někdo chce plakat třeba i nad jedním rozbitým oknem na katedrále, proč by nemohl? Sleduji instagram z různých důvodů, ale v posledních dnech cítím tlak s přesvědčením druhých, že toto moje tvrzení je s jistotou to správné,“ napsala mu jiná čtenářka.

A podobných komentářů schytal manžel Adely Banášové spoustu.

Aby Vincze situaci zachránil, snažil se to vysvětlit v následujícím příspěvku. Tam už přidal k fotografii ohořelé Notre-Dame také na kost vyhublého ledního medvěda. Poukázal tak na to, že zvířatům umírajícím hlady se takové pozornosti, zvlášť z oblasti miliardářů, nedostává.

„Včera shořel kostel a vyhynul i jeden druh želvy. Obojí je hrozné, jedno je však o hodně horší. Můžeme ochránit před ohněm všechny světové památky, ale když nebude příroda a živočišná říše, nebude nic. Rozpadne se na prach Notre-Dame i my,“ uzavřel moderátor debatu.

S ohledem na svůj poslední vzkaz se už dočkal od mnoha lidí pochopení.

Fotogalerie
44 fotografií