Ani její rodina zatím netuší, co se přesně stalo. Dabérka, která 38 let mluvila plyšovou postavičku Mufa od Jůheláků ze Studia Kamarád, tři dny nikomu nebrala telefon. Proto se za ní vypravili do bytu, kde našli už jen její bezvládné tělo.

Hele v šoku

Už se ale nedalo nic dělat, přivolaný koroner konstatoval smrt. Pořádný šok to nebyl jen pro její čtyři děti, ale i kamarády. „Dozvěděl jsem se to od paní produkční hned ten den, kdy ji našli. Je to smutný. Velmi mě to překvapilo, vůbec jsem s tím nepočítal,“ svěřil Blesku hlasem Hele herec Ota Jirák. „Byli jsme stejný ročník, tak mě to docela vzalo...“ dodal herec, který v pátek oslavil sedmdesátiny.

Smutný výlet

„Neumím si vysvětlit, co se stalo. Prý se to dozvíme někdy za tři neděle. Ona už tam ležela tři dny v té době, kdy ji našli,“ prozradil ještě z narozeninového výletu do Říma Jirák, kterému tahle černá novina pokazila výlet hned při odletu. „Znal jsem ji velmi dlouho, už od školy. Chodili jsme tam spolu do loutkárny. Pracovali jsme spolu v divadle a dlouhé roky dělali Jůheláky. Tak to víte, no...“ dodal Ota pohnutým hlasem.

Vášnivá cestovatelka

Zuzana Skalníková byla několik let v důchodu, sem tam se ale vracela na jeviště Divadla Minor. A snažila se vést i aktivní život v soukromí. Kromě herectví milovala bylinkářství, houbaření a hlavně cestování na vlastní pěst. „Jezdím s nejmladší dcerou, která má stejně dobrodružnou povahu jako já. Na záda hodíme batoh a vyrážíme bez cestovky. Chci ještě vyrazit na hodně míst. Je mi jedno, kde to bude, ale hlavně aby se tam neválčilo a bylo mi tam hezky,“ prozradila v České televizi před několika lety. Snad toho tedy stihla co nejvíc.

Víte, že...

Kvůli trémě ze sebe Skalníková při konkurzu na Mufa dokázala vydávat jen skřeky, ty se ale tak líbily, že práci dostala!

Fotogalerie
9 fotografií