Od konce minulého roku, kdy se její manžel Martin Stropnický (62) stal velvyslancem v Izraeli, se za ním postupně stěhovala Veronika i dcera Kordulka (13). Ta v Tel Avivu dokonce na konci ledna nastoupila do školy. Herečka se sice starost o rodinu tam snažila skloubit s herectvím tady v Česku, zjistila však, že je to nad její síly. „Za těch posledních pět měsíců jsem let Česko – Izrael absolvovala desetkrát. A dospěla jsem k závěru, že to tak nejde. Je důležité, aby Kordulka měla matku,“ prozradila deníku Aha! Veronika.

„Kariéra se sice s dětmi skloubit dá, ale musíte žít alespoň v jednom městě. Vychovala jsem pět dětí a na mateřské nikdy nebyla. V den porodu Kordulky jsem natáčela Tele Tele a 10 dní po něm jsem zase stála před kamerou. Takže myslím, že jí tu mateřskou i dlužím, byť na ni nastoupím až teď, po třinácti letech,“ krčí rameny herečka.

V Činoherním klubu nastupuje na neplacenou dovolenou, v Divadle Bez zábradlí a v zájezdovém představení Čarodějka její role převezmou alternace. „Budu doufat, že se za tři a půl roku budu mít kam vrátit,“ doufá herečka. Ne vše ale půjde vrátit. „Musela jsem třeba odmítnout krásný film Honzy Hřebejka, kde mě nahradila Alena Antalová,“ lituje Žilková.

Podle svých slov se stane ženou v domácnosti na plný úvazek. „Budu mít oficiálně status manželky velvyslance. Ten ani práci neumožňuje. A například stanovuje, kolik dní mohu během manželovy mise strávit v Česku. Takže maminku a děti sem budu brát na prázdniny, budu vařit, starat se o manžela a dceru a snažit se být šťastná,“ dodává Žilková.

VIDEO: Žilková slavila 10. výročí svatby, Stropnický leží v nemocnici! Co mu bylo?

Video
Video se připravuje ...

Žilková slavila 10. výročí svatby, Stropnický leží v nemocnici! Co mu je? Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
55 fotografií