„Jarda skončil ve vinohradské nemocnici,“ prozradil deníku Aha! člověk z jeho okolí. Naštěstí se mu díky druhé manželce Heleně (65), která je psycholožka, včas dostalo lékařské péče. „Byl z toho špatný. To víte, je něco jiného psát písničky, kde se zpívá – nemít srdce, jó, to vadí, a pak sám najednou se srdíčkem marodit,“ popisuje skladatelovy nedávné zážitky kamarád. „Navíc Jarda se dost hlídá, má o sebe strach,“ dodal.



Sám Uhlíř vždy přiznával, že bere několik život zachraňujících prášků, např. na cholesterol a na průchodnost cév. Od srdeční příhody, kterou prodělal koncem loňského roku, proto nic neponechává náhodě a v posledních dnech se svěřil do rukou vyhlášeného kardiologa, prof. MUDr. Petra Neužila (57), CSc.. primáře z pražské Nemocnice Na Homolce.

U něj už vyhledali pomoc také zpěvačka Marta Kubišová (76), zpěvák Václav Neckář (75), herečka Iva Janžurová (77) či malíř Tomáš Bím (73). „Srdce Jaroslava Uhlíře jsme po infarktu vyšetřili. Určitě nám ještě napíše krásné melodie,“ řekl Aha! pan profesor.

Problémy se srdcem měla doposud spíš druhá polovina slavné dvojice – Zdeněk Svěrák. „Zdeněk měl nějakou srdeční ataku. Doktoři mu dali mašinku na sledování srdeční činnosti a řekli, aby si čtyřiadvacet hodin zapisoval, co dělá,“ prozradil na kolegu v jednom rozhovoru Uhlíř.

 

Fotogalerie
30 fotografií