Režisér Rudolf Havlík je podepsaný nejen pod výše zmiňovanými filmy, ale i pod komedií Zejtra napořád nebo pod dokumentárním seriálem Na vlastní nohy. Všechny tyto kusy byly náročné nejen finančně, ale i pracovně, a tak není divu, že se tvůrcům ani trochu nelíbí, když jsou pak k dohledání – a hlavně bez placení – na youtube. Havlík se s tím ale pokouší bojovat a snaží se na tenhle nešvar upozorňovat. „Ono tě to nase*e, když na něčem makáš pár let jak v*l, víš? Ale to se blbě vysvětluje,“ zlobil se na facebooku, když někdo jeho upřímné rozhořčení nechápal.

Jenže to netušil, jak se mu jeho činnost vymstí! „Jako asi tak každý týden, někdo opět nahrál Karlu na youtube a za pár chvilek měla přes pěkných sto tisíc zhlédnutí. My samozřejmě vždycky tyhle věci řešíme, protože je to naše dílo, a i když se s tím v podstatě bojovat nedá, protože se to válí na všech serverech, na kterých si najdete zadarmo, tak je potřeba sem tam najít ten čas a věci trochu řešit. Nicméně jsem nakonec dopadl tak, že mě youtube obvinil z podvodu a přijdu o svůj účet já, zatímco někdo jiný s mou prací může v klidu nakládat,“ popsal Havlík svou neveselou situaci.

„Je to zajímavá situace, nikdy jsem nad tím vlastně tolik nepřemýšlel, ale teď mi dochází, že ten youtube kanál vlastně k ničemu nepotřebuju… Tak se to vyřešilo nakonec k všeobecné spokojenosti. Já budu mít víc času, youtube se zbaví mých otravných žádostí, lidi budou mít biják zadarmo a svět je zase v rovnováze…“ ukončil (ne)vesele své vyprávění.

V komentářích pak zmínil, že neustálé nahlašování „ukradeného“ filmového materiálu byl beztak boj s větrnými mlýny: „V podstatě to smysl nemá žádnej, protože se to válí na Hellspy a Ulož.to v mnoha kopiích. Distributor to samozřejmě nějak řeší, jen mě nenapadlo, že mě youtube takhle hezky vykostí,“ posteskl si. Je totiž skutečně hodně velká ironie, že samotný tvůrce filmu je nakonec stránkou, kde se to nelegálně kopírovaným materiálem jenom hemží, označen za podvodníka a zablokován!

VIDEO: Trailer ke komedii Po čem muži touží

Video
Video se připravuje ...

Po čem muži touží? Jiří Langmajer to zjistí v nové české komedii! Fénix film

Fotogalerie
30 fotografií