Poslední rozloučení se Stanislavem Zindulkou proběhne dnes v pražském krematoriu ve Strašnicích a očekává se hojná účast jeho kolegů, ale i studentů, které učil na brněnské konzervatoři. A jednou z jeho studentek byla i Dagmar Havlová.

„Zítra je poslední rozloučení s mým pedagogem z konzervatoře a vynikajícím hercem Stanislavem Zindulkou. Celá třída jsme mu říkali Zindulín. Později už jsme si potykali a říkali si křestními jmény. Standa byl neobyčejně laskavý, vřelý a srdečný člověk, který nám adeptům herectví dodával kromě svých zkušeností také sebevědomí a trochu odvahy tolik potřebné k tomu, vystoupit na jevišti před diváky. Propašovával nás do Divadla bratří Mrštíků, kde jsme měli možnost sledovat zkušené brněnské herce pod taktovkou režiséra Milana Páska," napsala na sociální síť herečka.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová o zesnulém Zindulkovi: Byl to můj celoživotní přítel Kateřina Štichová, Jan Jedlička

„Se Standou jsem se vídala celý život a bylo mi dobře i s jeho úžasnou ženou Ing. Erdelyi a s jeho syny Ondřejem a Jakubem. Snímky dole jsou z natáčení Vaškova filmu Odcházení a z Českých lvů. Vím, že byl dlouhodobě nemocný a velmi statečně to nesl. Šťastnou cestu a děkuji Ti za všechno, Zindulíne," dodala.

VIDEO: Stanislav Zindulka se nechal očkovat proti pneumokokům. Činí tak jen minimum seniorů

Fotogalerie
37 fotografií