Už to, že holčička nebyla ve správné poloze hlavičkou dolů, ale obráceně, byl problém. Navíc miminko vážilo víc. „V pondělí jsme přišli na kontrolu, kde odhad Lilinky byl 3700 kg. Pokud máte do 3500, nechají Vás v Brně rodit přirozenou cestou, nad 3500 už se to hodně řeší a doporučuje se císař. Takže to v podstatě bylo jasné,“ vysvětlila pro začátek Tereza Fajksová, která dceru porodila v brněnské porodnici Bohunice.

Zatímco většina žen porod popisuje jako neskutečný zážitek, modelka ten pocit nemá. Takto na svém instagramu vše do detailů popsala:

„1. Úterý nastup na lačno na 7 hodinu ranní i s přítelem. Nasledovalo papírování a zavedení do porodního boxu, kde jsme se mohli připravit. Přišla sestra, která mi řekla, co bude následovat. Celý proces začal v 9:00. Malá se narodila v 9:44 a zvolili jsme porod epidurálně.

2. Začalo cévkovaní – asi nejhorší na celém porodu.

3. Přechod po chodbě na sál. V místnosti bylo asi 15 stupňů dle mého názoru.

4. Vysvlíknutí do naha. Třásla jsem se zimou a byla jsem hodně nervózní. Paní anestezioložka byla úžasná. Hrozná podpora. Vše mi vysvětlila a provedla celou operaci. Ostatní byli také skvělí. Dělali parádní atmosféru. Nejlepší byla slečna, která měla na sále čepici Komety.

5. Napíchnutí kanyly do ruky – to bolelo, poté jsem se musela předklonit a byl mi zaveden epidurál – to skoro necítíte.

6. Namazání dezinfekce a přehození plachty – prostě nic nevidíte. Zavolají přítele (největší opora). Operaci prováděl doktor Lukáš Hruban, což jsem si přála. Začali a já ani nevěděla, že už mám ‚rozpárané‘ bříško. Malá byla za pět minut venku.

7. Miminko vám ukážou jen na chvilku a pak vás odvezou na jipku. Přítel byl s malou v boxu.

8. Po čtyřech hodinách vám nosí miminko na přiložení. Musím říct, ze první tři dny jsou nejhorší. Ale s koňskou dávkou léku od bolesti se to zvládnout dá. V nemocnici jsem ležela pět dní a to už je kapitola sama o sobě. Na to, co se dělo s mojí psychikou, vás asi nikdo nepřipraví. Mělo by se o tom mluvit.

VIDEO: Miss Fajksová plánovala dítě. Nebyla už ale tehdy náhodou „v tom“?

Video
Video se připravuje ...

Miss Fajksová plánuje dítě. Není už ale náhodou „v tom“? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií