Létání vrtulníkem je jeho vášeň a neodradila ho ani smrtelná nehoda. Jeho otec se zřítil se soukromým vrtulníkem Robinson R44 Raven II. Ještě před touto tragédií ale spadl vrtulníkem i on sám. Zrovna odlétal s rodinou od své tchyně ze Psár a měli namířeno do Kolína.

„Začal jsem stoupat a zhruba ve stopadesáti metrech jsem zjistil, že mi ztuhlo řízení. Člověk je na takovou situaci samozřejmě školený, ale v tu chvíli začnete zmatkovat, vypínat a zapínat hydrauliku, díváte se po přístrojích. Ještě v klidu jsem řekl manželce: ‚Jdeme na nouzové přistání, držte se‘ - a natvrdo jsem to spouštěl,“ vzpomínal Kuchař v pořadu Limuzína a Mírou Hejdou.

Dole se pak praštil o zem, až se mu promáchla vrtule. „Urazil jsem vzadu ocásek, celý vrtulník se otočil a překulil. Zůstali jsme na boku, naštěstí nezačalo nic hořet. Vykopnul jsem okno, vyskočil jsem ven. Měl jsem v tu chvíli ohromnou sílu, adrenalin pracoval. Popadl jsem ženu a vyhodil ji z okna ven, to samé s dětmi,“ přiznal herec s tím, že po této nehodě se trochu začal bát a létání omezil.

„Pak se však zhruba rok po mé nehodě stalo to, že tatínek, který si koupil vlastní vrtulník, vlétl do špatného počasí, nepovedlo se mu to a bohužel se v tom zabil,“ dodal Kuchař, který má pilotní průkaz už dvanáct let.

 

Fotogalerie
14 fotografií