Napřed nejmenší česká herečka zajela do rádia a potom navštívila domov důchodců.„Aťku si přála v projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata znovu vidět její kamarádka Marie Zpěváčková,“ prozradil Blesku režisér a spisovatel Lubomír Zemanec (43).

S herečkou se vídal často a volali si každý den. Doprovázel ji i do Slivence, kde Marie v domě pro seniory žije. „Paní Zpěváčková se s Aťkou kamarádila, když jí bylo asi devět let. Měla z návštěvy obrovskou radost. A Aťka, aby ukázala, že není stará, tančila a zpívala,“ popisuje Zemanec.

Právě on napsal s maličkou herečkou, která nezapomenutelně propůjčila hlas včelce Máje, její poslední knihu Možná. Při psaní prý odsouhlasila každé slovo. Přála si dát věnování všem čtenářům, tak ho napsala a Zemanec ho zařadil hned na začátek.

„Měla velikou radost. Přinesl jsem jí první výtisky rovnou z tiskárny. Otevřela lahev sektu a připila si, jako by tušila, že už nebude čas,“ popsal poslední setkání s Janouškovou. Druhý den mu volala, že na ni jde asi nějaká chřipka, ačkoliv obvykle neduhy netrpěla a brala jen léky na nízký tlak. Pak už telefon nebrala. V sobotu odpoledne pak musela policie násilně vniknout do jejího bytu v pražských Strašnicích a tam našla hereččino tělo bez známek života...  

KDY SE KONÁ POHŘEB?

Poslední rozloučení s Aťkou Janouškovou se koná 21. března v 11 hodin ve velké obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích.

VIDEO: Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě! Blesk TV

 

Fotogalerie
42 fotografií