Jediný muž dlouhého života nejmenší české herečky (120 cm) a slavné dabérky pohádkové včelky Máji, ji navždy opustil, když jí bylo 37 let.

Bubnující architekt

„Pepík byl šoumen, bubeník a muzikant od Boha,“ vzpomíná kapelník Václav Hybš (83). S Josefem Posledním se blíže seznámil v roce 1958 v Alhambře, kde tenkrát působila i Janoušková. „Byl vystudovaný architekt, ale zmámila ho hudba. Veselý, příjemný, ženy na něj letěly. Zamilovaná do něj byla i Jiřina Bohdalová. A pro Aťku byl životní láskou,“ popisuje slavný kapelník. V roce 1960 byl založen Taneční orchestr Československého rozhlasu (TOČR) a Václav do něj odešel hrát na trubku.

„S Aťkou jsme ale zůstali dál přáteli, byli jsme víc než jen kamarádi. Často nás navštěvovala doma. Na mých posledních kulatinách odcházela mezi posledními,“ říká Hybš se smutkem v hlase. Maličká veselá herečka nechyběla na žádném jeho vánočním koncertu v Divadle ABC za posledních 30 let.

Bohémská láska

Jméno milovaného Pepíka ale už nikdy nevyslovila. Zůstal až doteď v naprostém utajení. „Měla jsem dlouholetý vztah, byl to muzikant. Ale bohužel tragicky zemřel,“ řekla bez bližších podrobností v roce 2016 v pořadu Koho čas vzal na Blesk. cz. „Byli jsme oba bohémové, měli jsme volnější náhled na život, na rodinu jsme nemysleli. Věděla jsem, že pro mě není možné mít rodinu a dítě,“ přidala na vysvětlenou.

Truchlila i Jiřina

Tragická smrt mimořádně talentovaného muzikanta Josefa Posledního hluboce zasáhla i herečku Jiřinu Bohdalovou (87). S bubeníkem měla předtím známost, kterou přátelé označovali jako vážnou. „Pepíček byl boží stvoření,“ vzpomíná na něj herečka.

Pro Alhambru psal i Dietl

Alhambra byl nejslavnější noční zábavní podnik s tanečním a varietním programem v Praze. U stolů v sále s jevištěm bylo 180 míst. Vystupovaly zde prvorepublikové hvězdy, jako třeba Karel Hašler (†62), po druhé světové válce známí baviči, jako například Jaroslav Štercl (†76), a špičkoví artisté. Revue pro Aťku Janouškovou a Jiřinu Bohdalovou napsal i nejslavnější televizní scenárista Jaroslav Dietl (†56). 

Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě! Blesk TV

Fotogalerie
39 fotografií