Prokletí včelky Máji

Přestože si zahrála dokonce i v oscarovém filmu Amadeus, diváci ji mají nejvíc spojenou právě s kreslenou včelkou Májou, které propůjčila svůj hlas. „Už jsem se smířila s tím, že tou včelkou budu nadosmrti. Lidi mi na ni nedovolí ani zapomenout,“ říkala Aťka.

„Někdy je to ale velmi milé. Třeba když mě někdo potká, pozdraví a řekne – dobrý den, tak rád vás vidím! Víte, že jsem měl díky Máje krásné dětství?“ popisovala Janoušková, jejíž hlas byl ale také k rozeznání v pohádkách jako Broučci, Příběhy včelích medvídků či ve filmu Ať žijí duchové.

Porucha vzrůstu

Nedorostla výše než do 120 centimetrů a v mládí se pokoušela s poruchou vývojového růstu bojovat, díky kamarádovi z divadla však hormonální léčbu přerušila a už ji dál nepodstupovala. Později se se svou malou výškou smířila.

Aťka Janoušková se poslední čtyři dny neozývala svým příbuzným, ani nezvedala telefon. Rodina tedy zalarmovala policii, která v sobotu ve tři odpoledne vnikla do jejího bytu. Tam našli hereččino bezvládné tělo. Koroner na místě konstatoval její smrt.

 VIDEO: Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Aťka Janoušková (120 cm): O smrti partnera i hormonální léčbě! Blesk TV

Fotogalerie
29 fotografií