Podle našich informací herečka a dabérka čtyři dny nebrala svému známému telefon. Do jejího bytu v pražských Strašnicích musela vniknout policie. V sobotu ve tři hodiny našli její bezvládné tělo a přivolaný koroner bohužel musel konstatovat smrt. „Byli jsme na místo přivolaní příbuzným, který svou příbuznou dlouho neviděl. Proto jsme museli do bytu vniknout násilím. V bytě byla mrtvá žena ročník 1930 bez známek cizího zavinění,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Zprávu o jejím úmrtí potvrdil její spolupracovník Lubomír Zemanec. "Vážení přátelé, kamarádi kolegové a fanoušci úžasné dámy paní Aťky Janouškové, s obrovskou bolestí v srdci vám musím oznámit, že Aťka nás opustila a odešla do hereckého nebe," uvedl.

Naše nejmenší herečka, která měřila pouhých 120 centimetrů, by přesně za týden v sobotu oslavila 89. narozeniny. Poslední roky svého života  prožila sice o samotě, ale to jí nebralo energii ani radost ze života.

Navzdory svému vysokému věku se navíc těšila dobrému zdraví. "Mám dobré doktory," pyšnila se Janoušková s tím, že žádný tajný recept na dobrou kondici nemá. „Střídání ročních období mě netrápí. Naštěstí bydlím v domě s ústředním topením," vtipkovala ještě nedávno herečka, která si na mrazivé zimní počasí nikdy nestěžovala. 

Aťka Janoušková si za svůj život zahrála hned několik vedlejších rolí, dokonce se objevila i v oscarovém snímku Miloše Formana Amadeus. Diváci si ji ale nejvíc zapamatovali díky jejímu dětinskému hlasu, který propůjčila animované postavičce včelky Máji. Její hlas byl ale také k rozeznání v pohádkách jako Broučci, Příběhy včelích medvídků či ve filmu Ať žijí duchové.

VIDEO ARCHIV: Aťka Janoušková (120 cm) slaví narozeniny! Promluvila o smrti partnera i hormonální léčbě!

Video
Video se připravuje ...

Aťka Janoušková (120 cm) slaví narozeniny! Promluvila o smrti partnera i hormonální léčbě! Blesk TV

 

Fotogalerie
30 fotografií