Nikomu se o tom nechce moc mluvit, ale je to fakt. „Oni se nepohodli,“ potvrdil Nedělnímu Aha! opatrně jeden ze zaměstnanců první scény. Podle něj šlo spíše o pracovní než vyloženě osobní spor.

Pechlát, který má doma dvě Ceny Alfréda Radoka a taky Cenu Thálie, měl prý na ztvárnění role jiný názor než umělecký ředitel činohry Daniel Špinar (39). Vyhrotilo se to až k hercově odchodu. Pechlát na sebe poprvé výrazně upozornil v roce 2006 v Účastnících zájezdu jako plachý potápěč, který rád pozoroval ženy pod hladinou. Působil v divadle v Hradci Králové, ale to už měl v Praze ženu a dvě děti a nechtělo se mu stále pendlovat.

Podle informací Nedělního Aha! oslovilo Národní divadlo po odchodu Pechláta dceru muzikanta Jiřího Stivína (76), herečku Zuzanu Stivínovou (45). Aby se doplnil stav...

Daniel Špinar nastoupil jako šéf činohry ND v roce 2015 a historická budova se otřásala v základech. Provedl čistku, při níž scénu opustili například Miluše Šplechtová (61), Igor Bareš (52), Antonie Talacková (40) a Hana Igonda Ševčíková (49).

Fotogalerie
46 fotografií