Díky Polívkovi ztvárnil celou paletu zajímavých postav, někdy rovnou Bolkovi po boku. „Já nejsem žádný velký herec, ale když jsem hrál s Bolkem, cítil jsem se tak. Jsem mu za to vděčný,“ prohlásil skromně na svých pětašedesátinách. Vždycky k tomu zmínil, že sice dokončil JAMU, ale předtím nedodělal maturitu. „Mě dovzdělalo divadlo, a hlavně Bolek. Co jen on má nápadů. Je chytrej jak opice. Krasavec inteligentní. Kde já bych bez něho byl?“ vynášel při každé příležitosti kamaráda až do nebes.

Když Polívka připravoval spolu s režisérkou Věrou Chytilovou (†85) Dědictví aneb Kurvahošigutntág, vymínil si, že roli anděla ztvární právě Jirka Pecha. Rád ho zval do svého televizního pořadu Manéž Bolka Polívky, protože zde mohli skvěle uplatnit společný cit pro recesi. Za skoro padesát let se prý pohádali jen dvakrát, a nebylo to kvůli ženským.

Děti se mu rozprchly

Vždycky měl vřelý vztah k Bolkově rozvětvené rodině. Polívka má se čtyřmi ženami dcery Kamilu, Annu, Mariannu a syny Vladimíra, Jana a Františka Antonína. První Pechova dcera Martina žije od deseti let v Austrálii, druhá Tereza je vdaná v Americe, bydlí v Mexickém zálivu, doma zůstala zatím jen Veronika, která ještě chodí na střední školu.

V těle mi tančí rokenroll, řekl zesnulý Jiří Pecha o své těžké nemoci

Video
Video se připravuje ...

V těle mi tančí rakenroll, řekl zesnulý Jiří Pecha o své těžké nemoci mm

Fotogalerie
45 fotografií