Nemovitost v centru Jemnice na Vysočině je psaná na hercovu ženu Martinu Preissovou (43). Pořídili si ji spolu v roce 2016. „Tam je totiž »jeho« léčebna. Jednoho dne mi zavolal z vycházky: Našel jsem tady pro nás dům!“ vzpomíná herečka a manželka.

„A já šla do výkrutu, zbláznil se?! Říkal: ‚Až přijedete na návštěvu, ukážu ti to...‘ A protože je nevídaně schopný manažer, za týden zinicioval společnou schůzku s realitní makléřkou. Přivedl mě do toho domu... A jelikož mě zná jak svoje boty, můj dlouhý výdech si správně přeložil jako – to musíme mít!“ popsala Preissová. Martina prodala svůj pražský byt, který pronajímala, a pořídili si dům u Jemnice.

Ke koupi došlo tedy dva roky poté, co se syn Viktora (71) a Jany (71) Preissových snažil zbavit psychických potíží a závislosti na alkoholu. Nejdříve ho rodiče odvezli na Psychiatrickou kliniku 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice u Karlova náměstí. Pak putoval na dva a půl měsíce do protialkoholního sanatoria. Deprese se ale vrátily a Martin hledal pomoc na dně skleničky, takže tam musel putovat znovu. Na další dva týdny.

Stavy úzkosti se mu ale vracejí jako bumerang. Herec a exmoderátor »Milionáře« se nechal zavřít do léčebny v Jemnici, kde je dle informací Blesku za posledních pět měsíců už potřetí. A dům vzdálený pouhé dvě minuty jízdou autem přijde více než vhod. „Jeho rodina tam za ním jezdila na víkendy a bydleli právě tam,“ prozradil Blesku zdroj z jeho okolí.

Manželka Martina: Ten barák nás zachránil

V Jemnici Martin našel nejen opravdovou pomoc, ale i místo k životu. „Zachránil nás náš nový dům. Oba jsme podvědomě cítili, že potřebujeme nové místo k životu, nebo spíš pro dočasné úniky, protože kvůli práci se nemůžeme přestěhovat mimo Prahu,“ řekla Martina Preissová v rozhovoru pro časopis Vlasta.

„Stojí v bývalé židovské čtvrti, opuštěný, ale zrekonstruovaný. Zamilovali jsme se do něj. A muž tam strávil celé léto, když opustil léčebnu. Na ambulantní léčbu už pak docházel z toho domu. A od té doby, co je zpátky v Kunraticích, když je mu zle a bliká mu červená kontrolka, sbalí tašku a řekne – dejte mi týden, prosím... Odjede do Jemnice, bydlí v našem domě a dochází za svou paní doktorkou. Takhle se teď snažíme fungovat. Léto tam strávíme celá rodina,“ dodala herečka.

VIDEO: Preiss znovu v léčebně! A kam zmizela Munzarová po pohřbu otce?

Video
Video se připravuje ...

Preiss znovu v léčebně! A kam zmizela Munzarová po pohřbu otce? Luboš Procházka, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií