Horší než operace před sedmnácti lety byla následná rekonvalescence. „Jen seděl a koukal z okna. Byl to živý mrtvý člověk, jako by už byl na druhém břehu,“ popsala Munzarův tehdejší stav jeho žena Jana Hlaváčová (80).

„Pánbůh dopřál, že se mi to podařilo přežít. Sbíral jsem síly a najednou mi Barunka oznámila, že bude mít miminko. Odmalička jsem neustále s Aničkou. Já jim ji bral, já jim ji kradl,“ popsal herec, co mu vrátilo chuť do života v pořadu ČT Neobyčejné životy.

„S Aničkou jsem začal hodně chodit. Dopoledne malý okruh, odpoledne pak velký a takhle jsem za den ušel šest kilometrů. Když jsem nemohl dál, tak jsem se držel kočárku. Neměl jsem jinou starost ani ctižádost,“ prozradil Munzar, který prý děkoval bohu za nový smysl života. „Sedával jsem u její postýlky, držel ji za ruku a myslel na svého dědečka,“ dodal herec, který měl do poslední chvíle života s vnučkou velmi silné pouto.

Anička podle informací deníku Aha! nese dědečkův odchod velmi špatně. Snaží se dát dohromady, aby se mohla zúčastnit posledního rozloučení s milovaným dědečkem Luďkem. Pohřeb se koná tento pátek od 11 hodin v historické budově Národního divadla.

Odmlčela se

Anička v den odchodu svého dědečka oznámila přátelům na sociálních sítích, že se na několik dní odmlčí. „Ahoj, teď si pár dní dám asi takovou menší pauzu. Nebojte se, všechno je v poho, mám vás ráda. Kdybyste něco potřebovali, tak mi napište do zpráv nebo na messenger,“ vzkázala svým přátelům a fanouškům.

VIDEO: Takto Martin Trnavský zachytil poslední Vánoce Luďka Munzara, který zemřel 26. ledna 2019.

Fotogalerie
77 fotografií