I když Popelka měla premiéru teprve loni 12. října a podzimní představení v Kongresovém centru byla vesměs vyprodaná do posledního místa, společnost NOGUP agency se potýkala s velkými dluhy.

Na úkor zdraví

„Vážení přátelé, bohužel vám musím oznámit, že nejsme schopní dál provozovat muzikál Tři oříšky pro Popelku. Proto jsme nuceni zrušit únorová a březnová představení. Nebyli jsme schopní nadále projekt ufinancovat, ačkoliv jsme pro to dělali vše, co bylo v našich silách, a to na úkor našich osobních peněz i zdraví,“ přiznal producent Fawad Nadri (50). „Byl to krásný projekt, ke kterému bychom se jednou rádi vrátili, teď to ale bohužel není možné,“ tvrdí producent.

Zpožděné honoráře

„Nemůžeme nikoho z vás nadále vystavovat pozdnímu vyplacení honorářů za vámi bezchybně odvedenou práci,“ sdělili producenti písemně hercům, jako jsou Václav Vydra (63), Anna Slováčková (23), Mahulena Bočanová (51), Jan Rosák (71), Jana Švandová (71) či Milan Šteindler (61). Vesměs všichni nemají doplacené honoráře za dosud odehraná představení.

Přežijí další?

Nejistou budoucnost mají před sebou i další muzikály Mamma Mia!, Ať žijí duchové! a Rocky. Producentská společnost NOGUP agency stála také za filmy Lída Baarová, Hranaři, Czech Made Man, Bony a klid 2 či Sněženky a machři po 25 letech.

Fotogalerie
90 fotografií