Oblíbený herec a dabér Miroslav Táborský nechodí do společnosti příliš často, když už tak ale učiní, dělá mu povětšinou společnost jeho manželka Kateřina. Do pražské ZOO ho však tentokrát kromě ní doprovodil i dospělý syn Radovan (20) s přítelkyní.

Známý umělec byl do ZOO pozván, aby oslavil desáté narozeniny hrabáče Draca. Koneckonců to nebylo poprvé, kdy měl s tímhle zvířátkem co dočinění, v roce 2015 s hrabáči slavil narození mláďátka. „To je, jako když se narodí E.T. Jsou růžoví, bez chlupů a s velkýma ušima. Ale Draco je fešák a přeji mu ještě dlouhá léta,“ prohlásil Táborský v Africkém domě s nadsázkou.

Miroslav obdaroval oslavence v rámci akce „Ohřejte se v ZOO“ pořádnou porcí červů, kterou Draco rozhodně nepohrdnul. A dokonce se k němu připojila i jeho dlouhonosá kamarádka Kvída, která se o herce neváhala rovnou opřít předníma nohama, aby se dostala k pamlskům co nejblíže. Herec, který před časem úspěšně překonal rakovinu tlustého střeva, si interakci se zvířátky prostě užil.

Kromě hrabáčů Táborský navštívil ještě žirafu a slona, a s chutí zavzpomínal, jak náročné bylo natáčení se zvířaty v pohádce režiséra Karla Smyczka (68) Lotrando a Zubejda.

„Tam jsme měli velblouda. Byl jsem moc rád, že jako sultánův rádce jsem se na něm vždy jen vozil, kdežto Ladislav Gerendáš a Jaroslav Sypal, kteří ho vodili, byli celí poplivaní a hrozně smrděli,“ smál se při téhle veselé vzpomínce vždy dobře naladěný Táborský, který je posledních pár let členem ansámblu Divadla Járy Cimrmana.

VIDEO: První pusa Miroslava Táborského? Byl jsem velký platonik!

Video
Video se připravuje ...

První pusa Miroslava Táborského? Byl jsem velký platonik! Hana Höschlová, Tomáš Sovinsky

Fotogalerie
39 fotografií