Když si v říjnu začal sedat za porotcovský stůl StarDance, mohl být spokojený. Honorář sice dostával od České televize, o pauzách mezi natáčením si nějakou tu minutku ale ukradl i pro plánování budoucího kšeftu s kolegou – porotcem Václavem Kunešem (43). „Vždycky když bylo trošku času, tak jsme začínali spřádat plány a vyprávěli si o muzikálu, který jsme měli ještě před začátkem soutěže domluvený,“ přiznal Balaš.

„To je pravda. Bavili jsme se hodně, dokonce jsme se zvali i na různá představení. Ale to, že jsme se tam sešli, byla náhoda. Seznámili jsme se před rokem a o tom, že spolu budeme ve StarDance, jsme nevěděli,“ popsal Blesku náhodu choreograf.

Jemu a kolegovi ale hrálo do noty i to, že si mohli oťuknout Richarda Genzera (52), který si v jejich chystaném muzikálu Kvítek mandragory taky zahraje. „Roztomilá kombinace. Viďte,“ vtipkoval Radek Balaš, který však chtěl pod svá režisérská křídla zlanařit více jmen ze StarDance.

Fotogalerie: Divoký mejdan po finále StarDance
123 fotografií

Tahákem měl být ale hlavně král tanečního parketu. „Oslovený byl i Jirka Dvořák, se kterým se známe dlouho. Lákal jsem ho už několikrát, ale zásadně odmítá hrát muzikály,“ přiznal prohru. „Má na sebe vysoké nároky a říkal mi: ,Když vidím, jak strašně dobré jsou ty americké muzikály, vím, že toho nejsem schopen. Nechci dělat průměrnou záležitost,'“ popsal hercovy výmluvy.

Neuspěl však ani u Václava Kopty (53), který ze soutěže na začátku odstoupil kvůli zranění. „Vašek tu měl být, ale točí novou talkshow, takže bohužel nemá čas. Mohlo nás tady být víc,“ dodal smutně. Na prknech Divadla Broadway teď bude muset své muzikálové dítě nacvičit do března 2019, na kdy je naplánovaná premiéra.

V taneční soutěži pak platil za kata jeho kolega Zdeněk Chlopčík (61), za divadelní oponou ale „seká ega" Balaš. „Rozhodně jsem přísnější režisér než porotce. Ve StarDance byli amatéři, takže na ně nemůžete mít nároky, které by měly být v profesionální sféře. Kdežto tady, kde se ocitáme na profesionálním jevišti, tak tam musí být někdy až extrémní přísnost,“ vysvětlil Blesku. Běda, když mu do cesty přijde herec, který neumí svůj výstup. „Co si o tom myslím, mu teda sakra dám vědět nahlas,“ řekl zcela vážně.

VIDEO: Dvořák vyhrál StarDance: Byl to jen podfuk? Herec jasně odpověděl svým kritikům...

Video
Video se připravuje ...

Dvořák vyhrál StarDance: Co řekl svým kritikům a slovům o podfuku? Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
80 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva