„Paní Janu jsem měla moc ráda. To, že měla poslední rozloučení v kruhu rodinném, respektuji. Ale to, že její blízcí ani neřeknou světu, že už tady není, je zarážející. Zapálila jsem jí svíčku,“ řekla Nedělnímu Aha! u Divadla na Vinohradech paní Věra ze střední Čech. „Byla skvělá! Proč bylo tak složité říci národu a jejím příznivcům, že odešla?“ pozastavil se pravidelný návštěvník přední pražské scény Petr.

Řediteli divadla, ve kterém byla Jana Štěpánková skoro 30 let členkou, se postup rodiny také nelíbí, a proto začal jednat. „Na výslovné přání byl pohřeb v uzavřeném rodinném kruhu! Nechtěli to ceremoniálně z divadla. Nicméně my jsme vyvěsili černé prapory a také jsme udělali venku i v divadle vzpomínkové vitríny, ve kterých lidé uvidí fotografie jejích rolí,“ řekl na Frekvenci 1 Tomáš Töpfer(67). „Bohužel, rodina si přála intimitu,“ dodal.

Doktorka Králová z Nemocnice na kraji města bojovala měsíc se zápalem plic. Před Vánocemi ji chtěli propustit z nemocnice, ale nakonec ji zabila plicní embolie.

Fotogalerie
92 fotografií