Boura v živém vystoupení ve studiu Blesku popřel, že by byl pašerákem drog, ale řekl, kdy a za kolik peněz v letech 2014 až 2015 do zahraničí létal. V kauze jen prý zapleten jen kvůli spojení s jedním z dalších obvinění a cestě do Austrálie, tedy pro "modus operandi". Zadržen při činu nebo nedej bože načapán při něčem nelegálním nikdy nebyl. Zaplatili mu prý za zcela něco jiného.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Z pašování drog obviněný Slávek Boura v Blesku: Řekl, kolik dostával za jednu cestu! Blesk TV

Nebyl jsem vyplácen jako pašerák drog, protože jsem pašerákem drog nebyl. Byl jsem osloven jednou vznikající cestovkou, abych vytvořil bedekr z cest. Létali jsme sami dva s partnerkou a za jednu cestu jsem dostával o něco méně než je průměrný měsíční plat,“ tvrdí moderátor. Průměrná mzda v ČR už je téměř 32 000 korun.

Lidé, kteří fungovali jako pašeráci, létali se čtyřmi kufry, kde bylo až 20 kg drog. „Měl jsem normální kufr a menší příruční zavazadlo. Během mých cest se mi dvakrát náhodně dívali do kufru a nic tam nenašli. Navíc všude procházíte rentgeny, skeny očí a někde jsou i cvičení psi na drogy,“ dodal Boura, který prý v životě drogy nebral a ani mu nikdy nebyly nabídnuty. „Spousta mých přátel zemřela na drogy, v českém showbyznysu je jich také hodně, mně se naštěstí vždy vyhnuly. O to absurdnější je tato situace, ve které jsem se ocitl.“

Video
Video se připravuje ...

Slávek Boura: Obviněn z pašování drog! Hrozí mu až 18 let! Petr Macek

Nesnáším drogy a denně klepu na dřevo, že moje tři děti nikdy drogy nebraly. Mám nakoukáno spoustu filmů s touto tematikou, takže si dávám velký pozor, aby mi nebylo něco podstrčeno nebo mi někdo nevyměnil zavazadlo. Opravdu z toho mám velký strach, ale nikdy se naštěstí nic nestalo,“ říká Slávek. Ten má z prvního vztahu dva dospělé syny a z manželství s Markétou Mayerovou osmnáctiletou dceru Agátu.

Video
Video se připravuje ...

Boura o obvinění z pašeráctví drog: Navezl mě do toho řidič poslance! Petr Macek

Fotogalerie
12 fotografií