V neděli se na facebookovém profilu bývalého moderátora Televizních novin Jana Tuny objevila informace o jeho napadení. K příspěvku připojil i fotografii ze špitálu, na které má okolo krku límec a nepěkné strupy na obličeji.

Jak k útoku došlo a co se přesně stalo, ale zatím zůstává záhadou. Moderátora provází kontroverzní pověst, a možná i proto spoustě lidem není úplně jasné, proč by se někdo rozhodl ho takhle zřídit bez jakéhokoliv důvodu.

„A proč jste nezavolal poldy?“ ptá se v diskusi nevěřícně jeden pisatel. „Seběhlo se to strašně rychle. Byl jsem docela v šoku, protože jsem to absolutně nečekal, na akci vlastní firmy, kde se cítíte bezpečně a nic takového nepředpokládáte," vysvětluje Tuna.

„Seběhlo se to strašně rychle. Byl jsem docela v šoku, protože jsem to absolutně nečekal, na akci vlastní firmy, kde se cítíte bezpečně a nic takového nepředpokládáte.

Zdroj: https://www.extra.cz/reakce-na-dobiteho-tunu-sasazu-mu-hrozi-pravniky-sef-ochranky-haze-vinu-na-nej?fbclid=IwAR09frLhCZet0iQekmT4-rdgl3H5eKyrqUlavR0eGgfLF6b7N2_5QDwS2B
„Seběhlo se to strašně rychle. Byl jsem docela v šoku, protože jsem to absolutně nečekal, na akci vlastní firmy, kde se cítíte bezpečně a nic takového nepředpokládáte.

Zdroj: https://www.extra.cz/reakce-na-dobiteho-tunu-sasazu-mu-hrozi-pravniky-sef-ochranky-haze-vinu-na-nej?fbclid=IwAR09frLhCZet0iQekmT4-rdgl3H5eKyrqUlavR0eGgfLF6b7N2_5QDw

Ale brání se i klub. „SaSaZu je velmi líto, pokud je pan Tuna zraněn a přeje mu brzké zotavení. Ať již ke zranění došlo jakkoliv, nemáme s tím nic společného, a proto tímto žádáme pana Tunu, aby přestal s šířením hanlivých zpráv na adresu značky SaSaZu. V případě, že tomu tak nebude, byli bychom nuceni začít situaci řešit právní cestou,“ říká za klub Petra Kallista.

A vyjádřila se i obviněná ochranka. "Ohrazuji se proti vyjádření, že došlo k napadení členem bezpečnostního týmu. Vzhledem k povaze popisovaného útoku a jeho intenzity si neumím vysvětlit, že si takového jednání nikdo nevšiml. A už vůbec nepochopím, jak a proč se takzvaný napadený vrátil zpět a namísto toho nezavolal hlídku Policie České republiky a současně rychlou záchrannou službu, poté se nenechal ošetřit a nepodal trestní oznámení. Bližší informace vám nemohu bez souhlasu klienta poskytnout. V tuto chvíli mohu jen říct, že popis události z mé strany by byl úplně jiný, než jak popisuje takzvaný napadený,“ řekl webu extra.cz Vladimír Suchánek z Claridge Investu, tedy společnosti, která na inkriminovaném večírku ochranku zajišťovala.

Moderátor se proto rozhodl přejít do útoku. Tuna v úterý večer na svůj facebookový profil vyvěsil novou fotografii, kde jsou vidět následky napadení ve větším detailu, s prosbou o pomoc.

„Prosím, pokud jste byli ze čtvrtka na pátek svědky mého napadení na uzavřeném vánočním večírku v SaSaZu holohlavým ochrankářem, najatým agenturou pracující pro klub, za to, že jsem chtěl jít požádat dýdžeje o song pro kamarády,“ začal Tuna svou prosbu o pomoc na sociální síti, „Pokud jste tedy narazili na toho ‚člověka‘, který se potřeboval vybít a místo songu Vám nadělil rány hlavou o zeď, napište mně, prosím, do zpráv.“

Fotogalerie
44 fotografií