Pochází z herecké a hudební rodiny, oplývá talentem téměř na všechno a k tomu všemu je navíc velmi půvabná. Dcera hudebníka a herce Ondřeje Havelky (64) se mohla profesně vydat téměř kamkoliv. Mohla z ní být tanečnice, modelka nebo muzikantka. Nakonec se ale stala cirkusačkou!

„Odmalička chodím na cirkusová představení bratrů Formanů a vždycky jsem je obdivovala. Ti mě vloni doporučili belgickému kolegovi do jeho nového cirkusového představení,“ popsala Havelková své cirkusové začátky magazínu Téma.

Po maturitě neměla žádné ambice a netušila, co ji bude čekat. „No a pak zazvonil telefon, slovo dalo slovo a já teď žiju v maringotce, devět set kilometrů od domova.“ Většina lidí ke svému snu postupně směřuje, Rozálii tak nějak spadl přímo do klína.

Cirkus je z pohledu diváka pěkná iluze, ale když člověk pronikne do zákulisí, je to podle Rozálie trochu jiná pohádka. „Byla jsem v šoku. Zaprášené, zatuchlé a vymrzlé maringotky. Když otevřete ráno dveře, vidíte temno, bordel a prach. Strašná depka,“ líčí, jak se cítila, když poprvé do Belgie přijela.

Člověk si ale časem zvykne na všechno a vypadá to, že je teď Havelková více než spokojená. „Mě to baví. V maringotce mám svoje království a do práce to mám šest kroků. Je to neocenitelná a životní zkušenost,“ rozplývá se. V cirkusu tak může využít své hudební i taneční nadání.

Už by to mohlo vypadat, že je vše ideální, jenže stejně jako cirkus jezdí z města do města, i Havelková se chce brzo posunout dál. „V cirkusu příští sezonu pokračovat nebudu, ráda bych se vrátila ke studiu. Nerada bych zabředla jen do jedné profese, jsem za to ráda, mám větší prostor si pak vybírat,“ řekla Havelková, která i tuto životní kapitolu brzy uzavře.

VIDEO: Ondřej Havelka po smrti mámy Libuše Havelkové: Jsem často down...

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Havelka po smrti mámy Libuše Havelkové: Jsem často down... Blesk TV

Fotogalerie
10 fotografií