Krátce před svým sobotním vystoupením se tanečník Dědík dočkal velké nepříjemnosti. V ulici v pražském Bráníku mu někdo zapálil jeho zaparkované auto značky BMW X5. To si pořídil teprve nedávno jako prostornější vůz, aby se mu do něj vešel kočárek jeho ročního synka Bertrama Josefa.

O případu informoval web Expres.cz, podle jehož informací byl ještě dopoledne poničený vůz obehnán policejní páskou a zapáchala z něho spálená umělá hmota. Na zadních sedačkách měly navíc ještě viset ohořelé hračky Markova synka. Večer už však v ulici nebyl, tanečník ho nejspíš nechal odtáhnout.

Blesku se podařilo získat vyjádření samotného tanečníka. „Jedná se o mé auto, ale protože je celá záležitost v šetření policie, tak se k tomu nechci vyjadřovat,“ řekl Marek, který hned v další větě naznačil, že mohlo jít o útok. „Rozhodně se nejednalo o technický problém, ale víc po mně vědět nechtějte. Auto už je neopravitelné, jak se říká totálka,“ svěřil se rozmrzelý Dědík, který by se měl soustředit na svůj sobotní taneční výkon ve StarDance, místo toho ale řeší zničený bourák s policií, která Blesku potvrdila, že šlo zřejmě o úmyslný čin.

"Událost se odehrála už 27. 11. ve 22:00 hodin. Zapálen byl v tu dobu vůz BMW X5 i kontejner o ulici výše. Předběžně byla vyloučena technická závada, jedná se pravděpodobně o úmysl," řekl Blesku policista Jan Daněk. Pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

Vůz tanečníka, jeho fotografii po požáru, můžete vidět v galerii článku, byl ještě včera obehnaný před domem policejní páskou a na místě se střídali policisté. Později bylo auto, jehož vrak zamíří nejspíš do šrotu, odvezeno.

Fotogalerie
32 fotografií