Je to neuvěřitelných 90 let, co oblíbený disneyovský hrdina Mickey Mouse začal bavit děti i dospělé po celém světě. Postavička myšáka Mickeyho vznikla v roce 1928 ve spolupráci Walta Disneyeho a Uba Iwerskse. K padesátým narozeninám pak získala jako první kreslená postava svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Letošní devadesátku se rozhodli řádně oslavit i v Metropoli Zličín, kam slavné postavičce přišli popřát právě třeba Tereza Kerndlová.  

„Disneyho odjakživa naprosto miluju a Mickeyho obzvlášť. Vlastně je to moje nejoblíbenější postavička vůbec. Doma na Moravě mám tři jeho plyšáky. Jednoho z nich mi dokonce věnovala maminka, která ho dostala od táty z cest po světě. Je sice hodně starý, ale pořád vypadá skvěle,“ směje se Tereza. „Je fakt zajímavé jakou prošel proměnou, i ve výrazu tváře. Mickey je legenda a přeji mu, aby se pořád držel jako doteď,“ dodává.

Od druhého listopadového víkendu je pro hosty centra připraven zvláštní program. V pěti speciálně vytvořených místnostech je připravena fotostěna vyrobená z 300 plyšáků, dále stanoviště, které vás provede historií Mickeyho, a nechybí ani interaktivní zábava v podobně kuličkového bazénu a další atrakce pro děti i dospělé.

Speciální prostory zasvěcené animované legendě Micky Mouse si veřejnost může prohlédnout do 18. listopadu. Navíc do konce listopadu mohou nakupující hledat v označených obchodech samolepky Mickeyho a následně soutěžit o hodnotné dárky. Každý, kdo je členem věrnostního programu a sesbírá všechny samolepky, okamžitě získává Mickey ouška a náramky. Finální slosování o hodnotné dárky pak proběhne po skončení celých oslav.

Fotogalerie
18 fotografií