Karlíkovým sokem v lásce byl slavný Martin Růžek (†77), známý jako král Kazisvět s Princezny se zlatou hvězdou, ale také jako Doktor z vejminku či zakladatel rodinné dynastie v Cirkusu Humberto. V době, kdy byl Růžek v divadle v Brně, manželku Jarmilu Palivcovou mu přebral právě Karlík. Dokonce se prý kvůli ní oba herci v divadelním zákulisí poprali!

Později Růžek v Brně potkal svou ženu Milenu, s níž prožil 46 společných roků a vychoval s ní jejího syna z prvního manželství. Ve zdejším Státním divadle účinkoval až do roku 1956, kdy odešel na pražské Vinohrady. A pak do Národního, kde vydržel do svého odchodu do důchodu v roce 1990.

Karlík prožil v brněnské činohře více než čtyřicet let a vytvořil nespočet vážných i komických rolí. Po roce 1989 působil i na Janáčkově akademii múzických umění, kde založil ateliér herectví. S Palivcovou prožil celý život, ta jej pak přežila o pouhý rok, když zemřela v roce 2010. Palivcová byla známou operní zpěvačkou. Na brněnské scéně vytvořila četné role altového a mezzosopránového oboru a získala si oblibu u brněnského operního publika.

Fotogalerie
11 fotografií