Když se objevily první zvěsti o tom, že ocenění za Zásluhy letos dostane i hitmaker Michal David (58), strhla se vlna různorodých reakcí ohledně toho, zda by měl být právě on vyznamenán. V případě herce a komika Jiřího Krampola to ale zdaleka tak bouřlivé nebylo. Některé celebrity se tak ani na toto téma nechtěly vyjádřit, protože zkrátka neměly žádný vyhraněný názor.

Když už někdo událost okomentoval, nešetřil chválou a milými slovy, z nichž byla cítit úcta. „Já myslím, že mně ani nikomu jinému nepřísluší soudit, kdo si vyznamenání zaslouží či nezaslouží, protože se vždycky najde tábor těch, kteří jsou pro, a ten opačný. Myslím si, že Jiří Krampol je po dlouhá léta skvělý umělec a jistě patří mezi ty, kteří už oceněni byli,“ řekla Blesku herečka Kateřina Brožová (50), která Krampola i jeho manželku Hanku dobře zná a před časem je ostatně zpovídala i ve svém pořadu Exkluziv.

Pro další hercovy kolegyně bylo ovšem vyznamenání velkým překvapením. Divila se například představitelka paní Köhnové z filmových Kameňáků Hana Čížková (65), která s Krampolem nedávno natáčela také seriál Kameňákov. „Já to vůbec nedokážu posoudit, ale jestli mu chtějí vyznamenání dát, tak ať mu ho dají," odpověděla na otázku, zda si podle ní takovou poctu zaslouží. „Já si ho budu vážit stejně, jestli metál bude mít, nebo ne,“ podotkla.

V každém případě mu ale ocenění moc přeje. „Mám ho ráda jako herce, má za sebou spoustu zajímavých hereckých rolí, dožil se úžasného věku a ještě v dobré pohodě a v dobrém zdravotním stavu," nechala se slyšet a zavtipkovala: „Vyznamenání mu bude slušet!"

Novinku o Krampolovi neslyšela ale ani herečka Dáda Patrasová (62), kterou s ním přitom pojí letité přátelství. Jiří ji dokonce pozval i na svou červnovou narozeninu osmdesátin. Ovšem teď se jí s úspěchem očividně nepochlubil. „Já o tom vůbec nic nevím," přiznala překvapeně Dáda, když ji Blesk oslovil. Zpráva ji ale očividně potěšila. „Určitě si to zaslouží, je to vynikající herec a skvělý člověk," dodala.

Fotogalerie
95 fotografií