Kulínskému podle výpovědi jeho matky Blanky (83) bylo zle už od neděle 9. září, kdy měl se svou novou přítelkyní přijet na koncert na zámek Liteň. Jenže dostal horečku a prudké bolesti zad. Chtěl být co nejrychleji v pořádku, protože po dramaturgické stránce pokračoval v přípravách letošních adventních koncertů České televize, a tak zalehl do postele.

Jenže muzikantův stav se v dalších dnech ještě zhoršil. Ve středu 12. září ráno zkolaboval. Své mamince pak podle její výpovědi pro server Vunesvetla.cz napsal SMS: „Tak jsem se dočkal! Včera to se mnou švihlo v noci v Jungmannce na schodech. Nic si nepamatuju, až na policajty a rychlou. Odvezli mě na Karlák s tím, že je to dost vážné, že tam musím zůstat alespoň čtyři dny.“

Utekl z infuzí

Po diagnóze, že má těžký zánět ledvin, dostal Kulínský od lékařů infuze. Odpoledne, jak Blesk informoval už dříve, požádal o odchod na reverz s tím, že si potřebuje doma vzít do nemocnice důležité věci, např. počítač. Odjel tedy domů, sbalil si, ale ze zbrklosti si všechny věci zabouchl doma – včetně klíčů a mobilu. Trmácel se tedy pro klíče k paní, která mu v bytě uklízela.

Marné pátrání

Do bytu v centru Prahy se pak vrátil už tak vyčerpaný, že v bytě zkolaboval a druhý den zemřel. „Ve čtvrtek ani v pátek se vůbec neozval. Myslela jsem, že ho převezli do jiné nemocnice. Nikde jsem ho nemohla najít,“ popsala nešťastná matka. V sobotu 15. září pak spolu s kamarádem svého syna přijela do Jungmannovy ulice. Bezpečnostní zámek jim nešel odemknout, přivolali tedy policii, která byt otevřela.

Stála jsem na prahu, nechtěli mě pustit dovnitř,“ vzpomíná profesorka zpěvu. Její syn ležel na podlaze a nedýchal. Koroner pak už jen konstatoval smrt. Pitva prokázala, že bývalý sbormistr Bambini di Praga zemřel na akutní zánět ledvin, a to už o dva dny dříve, než jeho tělo našli.

Chronologický přehled posledních okamžiků

• 9. září, odpoledne – Kulínský má bolesti zad a dostává horečku.

• 12. září, ráno – kolabuje a z domu v Jungmannově ulici ho odváží záchranka.

• 12. září, odpoledne – na reverz odjíždí z nemocnice sbalit si domů věci.

• 13. září, dopoledne – umírá na podlaze svého bytu.

• 15. září, odpoledne – Kulínského nachází policie a jeho matka mrtvého.

VIDEO: Karel Vágner vzpomíná na Bohumila Kulínského (†59): Měl nemocné ledviny

Video
Video se připravuje ...

Karel Vágner vzpomíná na Bohumila Kulínského (†59): Měl nemocné ledviny Blesk TV

Fotogalerie
87 fotografií