„Vážil tolik, kolik chudák vážil, v podstatě byl jako pergamen a žádné jiné léčby nefungovaly. Najedou se začal vzmáhat zpátky k životu, vyndali mu hadičky z krku a převezli ho na rehabilitační kliniku, kam vlastně ani neměl dojít,“ prozradil týdeníku Sedmička pokroky oscarového režiséra jeho léčitel Jaroslav Doubrava, který mu s léčbou pomáhá na doporučení zpěvačky Evy Pilarové (79).

Menzel je podle něj pacient více než vzorný. „Začal mluvit, komunikovat. A když takový člověk potom zbaští pomalu půl kila hovězího jazyka na uzavřeném pracovišti, tak na té léčbě asi něco bude,“ vysvětloval.

Kromě toho popsal i to, jak léčba Jiřího vlastně probíhá. „Přijdu na oddělení, vezmu si židli, sednu si vedle postele, dám ruce, kam se dostanu – ideálně blízko žláz, které jsou zodpovědné za imunitní systém. Jednu ruku na hlavu, protože tam proběhla nějaká operace, druhou ruku poblíž žláz, které potřebujeme, a 25 až 30 minut sedím a držím na něm ruce,“ popsal typickou návštěvu Doubrava v pořadu Tenký led Dany Morávkové.

Podle něj mu tím posiluje jeho narušený imunitní systém. „Buď přímo na místě, které má ten člověk poškozené, anebo se posiluje celý imunitní systém, který následně směřujeme k onomu problému,“ objasnil své metody s tím, že kombinace klasické medicíny a léčitelství u režiséra Ostře sledovaných vlaků zatím skvěle zabírá.

VIDEO: Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky!

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky! David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
63 fotografií