„Byl a hlavně to byl můj velice spolehlivý spolupracovník. Když vám umře kamarád, tak vás to vždy zaskočí," nechal se před strašnickým krematoriem slyšet Vágner a jen stěží přemáhal smutek. Zpráva o Bohumilově smrti ho zaskočila také s ohledem na jeho věk. O jeho zdravotních problémech sice věděl, zřejmě si ale nepřipouštěl, že by to mohlo dopadnout takto.

„Já jsem věděl, že má jít do nemocnice, ale co mu bylo, to jsem nevěděl. Měl nějaké potíže s ledvinami," vnesl do případu konečně světlo hitmaker a odmítl jakékoliv spekulace o tom, že by snad mělo jít o sebevraždu. „Já jen vím, že odešel na revers. Když měl problémy s ledvinami, tak nevím, do jaké míry to mohl být dobrovolný odchod ze světa," vysvětloval pro Blesk.cz.

Na otázku týkající se Kulínského odsouzení za zneužívání nezletilých dívek původně Karel nechtěl odpovídat. „To bylo jeho soukromí a o tom se nehodlám bavit.“ Jenže ve vzpomínkách na spolupráci se sbormistrem a Bambini di Praga prozradil možná více, než sám chtěl. „Vždycky byl dokonale profesionální, sbor měl neuvěřitelně vycvičený. To jsem nikdy nezažil a asi už nezažiju. Ty děti ho velmi milovaly, ale hlavně ho respektovaly a vážily si ho."

Několikrát pak ještě opakoval, že sboristky Kulínského poslouchaly na slovo. „On se k nim přede mnou choval jako táta a na těch jeho ovečkách bylo vidět, jak se na něj těšily. Ten je měl naprosto dokonale srovnané," prozradil Vágner, který prý s Bohumilem nad prací strávil řadu dní i bezesných nocí.

Jeho vinu pak zpochybňoval i v souvislosti s tím, kolik dam ze sboru bylo na pohřbu přítomných. „To samo o sobě odpovídá tomu, jestli ho ve sboru měli rádi nebo ne," tvrdil. Ženy a dívky pak na závěr posledního rozloučení dokonce nebožtíka poctily písní. Trefně ji popsal další ze smutečních hostů Jan Potměšil (52). „Ty dámy tam byly roztroušené po prostoru, takže to znělo jako nějaký hlas shůry. Bylo to nádherné rozloučení a odpuštění, smíření," řekl po skončení obřadu.

VIDEO: Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský!

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský! Markéta Reinischova, Jan Brunclík

Fotogalerie
182 fotografií