Labudovi silnou cukrovku diagnostikovali již před lety, a dokonce kvůli ní v červenci 2016 i zkolaboval. „Byl to kolaps z tepla, a jak mám cukrovku, vyskočily mi hodnoty cukru až na 32,“ vysvětloval tehdy sám herec a své zdravotní obtíže zlehčoval. „Přátelé, žiju a je mi docela dobře.“

I když tím dostal jasné varování, přesto prý nedokázal odolat pokrmům, které mu lékaři kvůli nemoci zakázali. „Nejvíc času s otcem trávila naše máma. Naučila se, co má vařit. Ale tak moc ho milovala, i když v tomhle případě je to špatně, že mu dovolila i něco, co by jako diabetik neměl,“ uvedl v rozhovoru pro pojišťovnu Důvěra syn zesnulého, Marian Labuda ml. (44) neboli Majo.

„Když on se na ni tak smutně podíval, neuměla nikdy říct ne,“ doplnil posmutněle. Ani na sklonku života ale Marián své zvyky nezměnil. „Ke konci, když mu maminka nic takového nekupovala, chodíval do obchodu potají a kupoval si sladkosti sám,“ popsal Majo s tím, že porušování přísného režimu se nakonec jeho slavnému tatínkovi stalo osudným.

Na začátku roku totiž přišel další kolaps, tentokrát už fatální. Představitel pana Pappa z Arabely chtěl 5. ledna odvést manželku do obchodu autem. „Jakmile si v garáži sedl do auta, spadla mu ruka i hlava. Myslela jsem si, že hledá klíče,“ popsala osudné chvíle pro Nový čas vdova Viera, která spolu s dalšími kolemjdoucími začala hned s první pomocí. Bohužel ani po příjezdu sanitky a 40 minut oživování se nakonec nepodařilo herci zachránit život.

Podle svého syna si ale Labuda takovou možnost ani nepřipouštěl. „Někteří lidé si myslí, že jsou nesmrtelní. Nepočítal s tím, že zemře jako třiasedmdesátiletý. Často říkal mamce, co budou dělat, až budou mít osmdesát let. Nepočítal s dřívějším odchodem,“ dodal v rozhovoru syn Majo, který by si přál, aby se z otcových chyb poučili alespoň další pacienti s diabetem.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mariána Labudy (†73): Zlomená Vášáryová a žertující Polívka! TV JOJ

 

Fotogalerie
63 fotografií