Olmer Šimáčka obsadil nejen do Tankového praporu, ale i do filmu z roku 2013 Lehká jako dech, kde hrál otce anorektické dívky. A i v něm se Šimáček setkal s kolegyní Martinou Adamcovou, s níž si coby četařkou Babinčákovou zahrál právě i ve veleslavném Tankovém praporu. 

„Naposledy jsme se pracovně setkali před kamerou jako manželé. On hrál tenkrát popeláře, a aby si zvykl, protože to byl velký elegán, chodil v oranžové pracovní uniformě po Praze. Já na podpatcích a on s těmi odrazovými pruhy,“ rozplakala se při vzpomínce na oblíbeného kolegu Adamcová. 

„Byl to sebevědomý člověk velkého formátu. A byl také hluboce věřící. Místo do kavárny, jak chodívám s ostatními známými z Čech, jsme třeba šli do ulic vítat papeže,“ vzpomíná Adamcová, která o kolegově nemoci nevěděla, protože žije v Kanadě.

Zdrcený je i Olmer. Paradoxně i on měl potíže s játry, onemocněl cystózou, jemu život ale zachránila před dvanácti lety transplantace. „S Milanem jsme se poprvé potkali při natáčení Tankového praporu. Byl to takový ten typ (ne)herce, jaké jsem rád obsazoval. Přirozený, spontánní, nezatížený hereckými manýrami. Kromě toho, že byl taky inženýr, ekonom, pedagog, publicista, chtěl se stát i knězem. Dokonce nám říkal, že už má vyhlédnutou faru na Moravě, kde mají výbornou slivovici. Ale kvůli celibátu si tuhle profesi prý rozmyslel. Byl originální improvizátor, přinášel spoustu nápadů, na natáčení s ním jsme se vždycky velice těšili. Budu na něj vzpomínat...,“ řekl Blesku Olmer.

Sám Šimáček v jednom z posledních rozhovorů pro Blesk v pořadu Potomci slavných o sobě pro svou dvoumetrovou výšku mluvil jako o největším českém herci. „V naší rodině se žije velice intenzivně, takže náš život bývá veselý, ale krátký,“ žertoval ještě před rokem.

VIDEO: Milan Šimáček z Tankového praporu a Černých baronů: Od herectví utekl k práci slavného předka! 

Video
Video se připravuje ...

Milan Šimáček z Tankového praporu a Černých baronů: Od herectví utekl k práci slavného předka! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
15 fotografií