„Myslím, že se s Jitkou Zelenkovou znovu vedle pana Gotta postavíme a ještě nějaké trio bude,“ doufala slovenská zpěvačka několik měsíců před smrtí. „Bylo by to krásné si spolu znovu zazpívat! I kdyby to bylo jen na pár koncertech,“ těšila se Jana, která vystupovala i v době boje s vážnou nemocí. Jakmile jí ale začaly docházet síly, stáhla se do ústraní.

„Měly jsme plány, ale já ani netušila, jak vážně byla nemocná! Jana nebyla ten typ, který by to oznamoval do světa. Když byly před dvěma lety Slovenské divy v pražské Lucerně, tak jsem se byla podívat. Jana šla na závěr, zpívala s gospelovým souborem a úplně zbourala Lucernu. Byla to skvostná zpěvačka do poslední chvíle,“ pláče pro svoji kamarádku a kolegyni Zelenková.

„Jana Kocianová společně s Jitkou Zelenkovou byly mými prvními vokalistkami od roku 1973. Hned od začátku naší spolupráce jsem jim dal příležitost zpívat na našich koncertech i sólově, protože každá měla svůj osobitý, sametový, příjemný hlas,“ zavzpomínal pro včerejší Aha! Gott. „Jana byla stále usměvavá, optimistická a vždy mezi nás vnášela dobrou náladu. Její odchod mě moc mrzí a po této smutné zprávě mi už jen zbývá na ni vzpomínat,“ dodal.

Fotogalerie
19 fotografií