„Nestojíme o žádnou pozornost,“ řekla Blesku Blanka Kulínská (83), která se stále z nečekané smrti svého milovaného syna nemůže vzpamatovat. „Je mi hrozně, je to strašné, pořád to nechápu. Více vám ale říci stále nemůžu,“ prohlásila uznávaná profesorka zpěvu. Proč musí mlčet?

Klíčová toxikologie

Důvodem může být, že policie stále Kulínského náhlé úmrtí, jak ho sama v začátku vyšetřování nazvala, řeší. Výsledky pitvy už kriminalisté mají a rodině je podle informací Blesku oznámili. Ještě ale několik dní budou čekat na rozhodující výsledky z toxikologie. Ty potvrdí, či vyvrátí podezření některých hudebníkových blízkých, že se mohl předávkovat drogami.

Volal si s ministrem!

Bohumil Kulínský si v posledních letech svého života často volal s ministrem kultury v první Babišově vládě Iljou Šmídem (66), toho času hudebníkem a pedagogem. „Tak musím říci, že když se vrátil na svobodu, tak jsem s ním osobně mluvil tak dvakrát třikrát. Telefonicky ale poměrně dost. Naposledy mi volal na konci loňského roku, když už jsem byl ve funkci ministra, a upozornil mne na kauzu okolo nové nahrávky české hymny a velmi se zajímal o to, co s tím udělám a jak se na to budu tvářit. Ta kauza byla z mého zpětného pohledu trošku legrační, ale důležitá. V té době jsme spolu mluvili naposledy,“ prohlásil po exsbormistrově skonu Šmíd.

Hledají náhradu

Kulínský měl být také letos dramaturgem adventních koncertů České televize. Jejich režisér Adam Rezek (67) za něj nyní hledá náhradu.

Fotogalerie
13 fotografií