„Po propuštění z vězení mimo jiné podnikal. Se dvěma společníky založil firmu, která v Praze pronajímala byty. Několik jich koupili a Bohoušek do toho vložil nemalé peníze z rodinných úspor,“ popsala pro deník Aha! kolegyně Kulínského, která nechtěla být ze strachu o sebe a své blízké jmenována. Údajně se jednalo až o šestimístnou sumu.

Firma podobného typu jako celosvětově známá webová služba Airbnb (zprostředkující pronájem ubytování) začala po čase prosperovat, jenže pak přišla zrada. Společníci někdejšího sbormistra z kšeftu vyšachovali. „Snažil se to řešit, ale marně! Nevím přesně, jak to měli smluvně a podnikatelsky ošetřené, ale prostě o všechno přišel,“ tvrdí kolegyně.

„Nebýt jeho maminky, tak už tady dávno nebyl,“ dodala ohledně zesnulého a jeho maminky, známé profesorky zpěvu Blanky Kulínské (83). Ta neblahou historii ohledně podnikání potvrdila, ale dál se o tom bavit nechtěla. „Syn naletěl, ale teď už tady není a nechci se k tomu vracet,“ řekla smutně žena, která truchlí nad ztrátou milovaného syna a připravuje pohřeb. Navíc stále čeká na výsledky pitvy, jelikož stále není jasné, proč minulou sobotu její jediný potomek v pronajatém bytě v pražské Jungmannově ulici zemřel.

Exministr Šmíd: Byl ukamenován

Nad náhlou smrtí Bohumila Kulínského truchlí také exministr kultury Ilja Šmíd (66), který se nyní vyjádřil i k procesu, v němž byl někdejší sbormistr Bambini di Praga odsouzen na 5,5, roku vězení za pohlavní zneužívání nezletilých dívek. „Trest si zasloužil, ale nesouhlasím s tou obecnou štvanicí... Já jsem o tom něco věděl a ta vina nebyla jen na něm, i když tam byla naprosto zásadní, ale na řadě dalších lidí, včetně rodičů dětí, které byly postižené,“ neklade vinu jen na Kulínského Šmíd, který působil i jako ředitel Pražské komorní filharmonie či Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK.

„Byly tam samozřejmě excesy a je to naprosto neomluvitelné, ale myslím, že to, jak Bohumil Kulínský skončil, je ve světle toho, co se děje kolem nás, nepřijatelné. Byl ukamenován,“ dodal v Press klubu rádia Frekvence 1.

VIDEO: Ještě před časem byl Kulínský plný života a plánů. Podle Ondřeje Soukupa se dokonce zajímal o finalistku SuperStar…

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský! Markéta Reinischova, Jan Brunclík

 

Fotogalerie
36 fotografií